Forberedelsene til Songdalen skolekorps høstmarked er i gang for fullt. Dirigent i korpset, Tanya Birkeland, kan gledelig fortelle at det er meldt på rekordmange utstillere på høstmarkedet, hele 76 bord vil bli satt opp.

– 76 bord, det vil si at det blir helt fullt inne i hallen. Folk vil kunne kjøpe utrolig mye fint og få mange julegavetips i løpet av helgen, sier hun.

For Songdalen skolekorps høstmarked er en stor begivenhet i Songdalen. I markedshelgen fylles Nodelandshallen til randen av utstillere som selger alt fra strikkede og heklede klesplagg, til helse- og velværeprodukter, til spiselige varer. For hvert salg går en viss prosent av pengene til skolekorpset.

– Vi inviterer lokale utstillere til å komme og selge hos oss. Det skaper en veldig fin møteplass for nærmiljøet. Høstmarkedet er vår største inntektskilde i løpet av året. I tillegg til inntektene fra salgene, drifter vi kaféen hvor vi selger mange gode kaker, lapskaus og diverse småbakst, sier Birkeland.

Høstmarkedet vil være åpent for publikum mellom klokken 11.00 og 16.30 lørdag 28. oktober og mellom 12.00 og 16.30 søndag 29. oktober. Hver dag klokken 15.00 vil Baldrian og Musa kommer å holde en forestilling for de minste.

– Ja, og så vil det være et korpsmaraton på lørdag. Songdalen skolekorps vil spille klokken 14.00. Forhåpentligvis kommer Søgne skolekorps og spiller etter der, med en debutkonsert med Songdalen voksenkorps til slutt, sier hun.

– Det blir noen ordentlige familiedager i Nodelandshallen disse dagene. Vi håper at mange tar turen. Det er en fin måte å treffe andre innbyggere på, så ta med besteforeldre, tanter og onkler, venner og bekjente, avslutter hun.

Skolekorpset fyller 50 år til neste år. Birkeland presiserer at inntektene fra årets marked vil bidra til å gi musikerne en mulighet til å feire jubileumet på en fin måte for bygda.