LINDESNESREGIONEN – Det blir en helg med skiftende vær. Har man ting å gjøre ute eller inne, ville jeg valgt å være inne lørdag og ute fredag og søndag, sier Nina Larsgård, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

– Men man kan selvfølgelig ha en fin tur i regnet også, om man tar sine forholdsregler med godt tøy, legger hun til.

Kaldfront fredag

I løpet av fredagen kommer det inn en kaldfront som fører til litt sørvestlig frisk bris og en del overskyet vær.

– Noe lokal tåke og regn kan forekomme, men utover dagen kan man vente opphold og perioder med sol når kaldfronten har passert, forteller meteorologen.

Til tross for kaldfronten, skjer det faktisk ikke så mye med temperaturen. Den går litt ned, med en makstemperatur på dagtid på rundt 17 grader.

Mest regn lørdag

Lørdag byr på mest nedbør av helgens dager.

– Litt seinere på dagen vil det nok bli en del regn i deres områder. Mest i indre strøk, men også kysten kan nok få noen perioder med regn utover lørdagen, ifølge Larsgård.

Temperaturen holder seg nokså uforandret fra fredag. Mens vinden nok vil øke fra en sørlig frisk bris til opp mot liten kuling fra sørvest natt til søndag.

Gløtt av sol

Dermed blir det også kjøligere natt til søndag, som blir den kaldeste dagen denne helga.

– Søndag får den laveste makstemperaturen, neppe over 15 grader på dagen, men ikke under 12 på natten. Ikke unormalt kaldt, sier Larsgård.

Det vil henge igjen litt regn tidlig på morgenen, men dette gir seg ganske raskt til fordel for skiftende skydekke og oppholdsvær. Og sørvestlig bris på ettermiddagen.

– Det er nok ikke umulig at sola titter fram, men det blir nok kortvarig, sier hun.