BERLIN De to brødrende skulle arresteres i rettssalen, skriver Aftenposten mandag kveld. Det skal ha oppstått munnhuggeri mellom de to brødrene og en av de tiltalte, og politiet etterforsker saken som drapstrusler under en pågående rettssak.

Sivilt politi skal ha vært til stede under rettssakens siste dag mandag, men de to brødrene hadde reist hjem og var der ikke da dommen falt.

LES OGSÅ:

– De to brødrene ville blitt pågrepet og hentet inn til avhør. At det faller noen harde ord og fornærmende kommentarer i og rundt et tinghus er ikke uvanlig, det er jo sterke følelser i sving. Men at truslene skal ha vært så grove som her, og involverer en motorsykkelklubb, har jeg ikke opplevd i mine 14 år som statsadvokat. Dette var mer enn en verbal avsporing, sier overstatsadvokat Ralph Knipsel til Aftenposten, og legger til at det skal være snakk om en motorsykkelgjeng som skulle drepe de tiltalte.

Dette gjorde at de tok saken ekstra alvorlig.

Bistandsadvokat blir forsvarer

– Det er veldig uvanlig med så grove trusler, og jeg hadde plikt til å reagere. Så alvorlige trusler er underlagt offentlig påtale, og jeg måtte derfor melde fra til statsadvokaten, sier den drapsdømte chilenerens forsvarsadvokat Christoph Grabitz ifølge Aftenposten.

Brødrene skal selv tidligere ha sagt til Aftenposten at det hele er sterkt overdrevet, men at de var opprørte og sa hva de mente til mannen som tok livet av deres søster.

Bistandsadvokat Patrick Lundevall-Unger er enig i at saken er blåst opp.

– Men jeg har samtidig infomert brødrene om hva de måtte regne med hvis de kom til Berlin og domsavsigelsen, sier Lundevall-Unger til Aftenposten.

Lundevall-Unger havner nå i den prekære situasjonen at mens han er bistandsadvokat for familien i den ene rettssaken, er han forsvarer for en av de to brødrene som nå er siktet for drapstrusler.

– Tyske myndigheter tar denne saken svært alvorlig. Jeg har hatt en lang telefonsamtale med min klient. Han avviser at det er fremsatt trusler og at det er truet med at medlemmer i en motorsykkelklubb skulle drepe de to tiltalte. Men han var selvsagt oppbragt i møtet med den tiltalte som nå er dømt for å skjule spor og for å ha kastet den døde søsteren hans i elven, sier forsvareren ifølge Aftenposten.