- Jeg kjørte alt jeg kunne på 1,3 bare for å holde hjulet til Alexander Kristoff før jeg kom forbi ham, Jeg følte meg ikke 100 posent i dag morges, men det kom seg etterhvert så det ble et greit opptrekk. Hvis jeg hadde hatt konge bein, så hadde jeg holdt 100 meter til, sier Søren Wærenskjold til TV 2.

– Det var et opptrekk i verdensklasse, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2 om Wærenskjolds opptrekk.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd skryter også av «flodhesten fra Mandal».

– Wærenskjold leverte det perfekte opptrekket. Hadde Kristoff vært noen år yngre, hadde dette vært seier, sier Hushovd.

Skryter av lagkameraten

Jasper Philipsen fortsetter å være lynrask i Tour de France-spurtene. Onsdag var Alexander Kristoff nær, men greide ikke henge med mot slutten.

- Jeg synes han gjorde det bra. Han følte seg ikke helt bra i dag. Likevel er han der og leverer det beste opptrekket, sier Kristoff til TV 2 om lagkameraten fra Mandal.

- Tøff kupert etappe

Etter en tøff kupert etappe tirsdag, skulle spurterne igjen få sjansen på den ellevte etappen fra Clermont-Ferrand til Moulins.

Philipsen har hittil i Touren vært nærmest utilnærmelig i spurtetappene. Belgieren står nå med fire etappetriumfer i årets ritt, mens danske Mads Pedersen slo Philipsen på 8. etappe.

Norske Uno-X har ikke helt fått det til å stemme på spurtetappene enn så lenge. Heller ikke onsdag greide Alexander Kristoff å hevde seg helt i avslutningen.

Med fem mil igjen av onsdagens etappe var Andrey Amador og Daniel Oss de eneste i bruddet, og de hadde heller ikke langt ned til hovedfeltet. Brudduoen ble enkelt kjørt inn og etappen ble avgjort i massespurt.

Torsdag venter en kupert etappe fra Roanne til Belleville-en-Beaujolais. Der skal sykkeleliten over mange kategoriserte stigninger. Deretter beveger rittet seg inn i alpene og skal gjennom tre knalltøffe fjelletapper.