Gunnar har funnet frem t-skjortene fra de første årene Morothon ble arrangert. Han har tatt vare på samtlige t-skjorter. Det samme forteller Arnfinn at han har gjort. T-skjortene har gått fra å være i bombull til moderne løpestoff som puster.

De forteller også at løypa har forandret seg. Før startet de ved Repstadtunet og løp opp til Linnåsen. De siste årene har Morothon startet og sluttet på idrettsplassen på Tangvall og går ikke helt opp til Linnåsen.

Snø kan de bare huske å hatt en gang før. De kommer frem til at de må ha vært i 1996.

– Da løp vi likt hele veien, sier Morten og Gunnar. De havnet da på andreplass i løpet.

– Men det var ikke snø her nede. Bare litt lengre opp mot fjellet, sier Arnfinn.

Men snøen hindrer ikke dem.

– Det er for oss greit. Vi skal ta det med ro, sier de. Arnfinn tuller med at de kanskje burde ta med miniski i år.

Dag Morten Frantzen sier at løpet går som normalt tross snø.

– Vi er jo en Skiklubb som arrangerer og vi setter jo stor pris på snø. Så vi vurderer jo om vi skal anbefale skisko. Men fakta er at løypene er veldig fine der ute og ikke mer snø enn at man fint kan løpe, og det er per nå ingen partier som er isete.

Før var det fest etter løpet. De tre Morothon-veteranene forteller at dette var populært, men at det ikke har vært fest på en del år.

Frantzen forteller at de i år også hadde planlagt fest, men at det var for få påmeldte. Festen blir heller på stadioen i et oppvarmet telt. He blir det DJ, speaker og storskjerm.

Bitt av basillen

Arnfinn startet med konkurranseløping da han hørte om Tjomsevannet rundt.

– Jeg ville bevise at det ikke være noe problem å løpe rundt Tjomsevannet. Jeg tror det gikk flere timer før jeg fikk pusten igjen, forteller han lattermildt.

– Man blir bitt av basiellen, sier Gunnar.

– Det er greit å holde seg i form, påpeker Morten.

De er alle enige at når man først har løpt løpet i så mange år, så må man fortsette.

De mimrer om flere løp de har deltatt i. Snakker om terrengkarusellen.

– Før skulle man perse hele tiden. Nå er det ikke så nøye. Nå skal man bare gjennomføre, sier de to eldste, Arnfinn og Gunnar.

Ingen av de tre har trent spesielt mye løping før løpet. Gunnar og Morten trener mye stryke og roing. Morten sykler også til jobb hver dag.

Minner

De har alle opplevd at folk langs løypa inviterer dem en liten snaps. De mimrer om Tormod Vallesverd i sin lavvo. Arnfinn forteller om den gang han fikk Jägermeister servert.

Tirsdag var det 200 deltakere som hadde meldt seg på.

– Det er nok mange som sitter å vurderer værvarselet. Normalt sett ville det fort ha kommet 200 ekstra påmeldte bare de siste dagene før løpet, forteller Frantzen som også frister med pølser for dem som kommer seg opp til krysset ut mot Torjusheia.

– Jeg håper at Søgnes befolkning tar turen ut i løypene akkurat dette året og blir med å skape en magisk steming, avslutter han.

Barneløp starter klokken 10.25. De voksne setter igang fra klokken 10.30 og frem til klokken 12.05 når de siste løper ut.