Forestillingen Ei blott til lyst med Det Dramatiske Selskap har nå gjennomført fem forestillinger med et snitt på rundt 80 i salen. Bsnett overvar onsdagens forestilling og de åtte amatørspillerne har tydelig truffet hva humor angår.

– Rett og slett kjempefestlig, smilte Bjørg Mesel etter forestillingen. Samme ordlyd kom fra flere av de godt voksne som smilende kom ut fra Intimsalen etter at forestillingen som høstet solid applaus var ferdig.

Jan Erik Heggland som spiller Ernst i forestillingen, en komedie av Knud Erik Meyer Ibsen, oversatt av Alex Scherpf, var blid og svett etter endt forestilling.

– Hvorfor er du med i Det Dramatiske Selskap?

– Rett og slett for å komme langt ut i komforsonen. Til daglig er jeg ingeniør i Agder Energi og er en av dem som må sørge for at strømmen kommer tilbake, dette er aldeles fjernt fra hverdagen, smiler Heggland som også har med sin kone Marit i Det Dramatiske Selskap.

– Vi er med fordi det er moro. En fin gjeng, fastslår han.

Rollen ble ikke tildelt han i form av audition i følge ham selv.

– Når en er med i selskapets teaterkomité må en av og til gå inn å fylle en rolle, men det er utrolig moro, sier Heggland som opprinnelig kommer fra Tinnheia, men har bodd på Nodenes på Langenes i Søgne siden begynnelsen av 90-tallet.

– Kjenner du på lampefeberen?

– De siste ti minuttene før forestilling er virkelig ille, men så løsner alt når en bare kommer på scenen, sier 46-åringen som er en av de yngste medlemmene i Det Dramatiske Selskap som teller rundt 80 betalende medlemmer.

– Gjennomsnittsalderen er litt for høy, vi ser gjerne at noen yngre kommer med. Jeg er blant de yngste, men jeg kan vel ikke akkurat kalle meg ung, ler amatørskuespilleren.

Med seg på scenen har han Gille Asbjørnsen som spiller Ruth, Beate Møller-Stray som Ellen, Ole Martin Kyllo spiller Holm, Rita Mari De Frene er Bente, Grethe Aadland som Erna, yngst på scenen er Stine Bryn som Line og Johannes Riiser Johannes innehar rollen som Bjarne.

Regissør Kristian Landmark sier om forestillingen at det er H.C.Andersens eventyr slik du håpte du aldri skulle se dem fremført. Det handler om teatergruppen "Halvamatørene" som skal sette opp en potpurri av H.C. Andersens eventyr.

To forestillinger gjenstår, torsdag 17.november og fredag 18. november. Har en lyst på humor i en grå november, er det bare å ta turen til Kilden i Kristiansand.