-I mange år har det vært en drøm for meg å synge inn en melodi eller flere på Lindesnes Trekkspillklubbs utgivelser. Og nå har Lindesnes Trekkspillklubb gitt meg anledning til å synge inn en melodi på deres neste CD. Og ikke nok med det. Klubben har også fått laget en profesjonell musikkvideo av innspillingen med Frode Vestad fra Dokufilm som fotograf og med musikalsk leder i Lindesnes Trekkspillklubb Arne Vigeland som produsent, forteller Knut Kristiansen fra Nodeland til Budstikka.

Det var i fjellandsbyen Firgas på Grand Canaria musikkvideoinnspillingen hovedsakelig foregikk, mens selve studioinnspillingen foregikk i Per Kjetil Farstad lydstudio i Kristiansand.

Ikke helt uventet er det den kjente melodien «Hjem langt mot nord» (Home on the range) den tidligere Hamarøyværingen har sunget inn. Kjærligheten til Nord Norge og røttene derfra har stor betydning for Knut Kristiansen. Noe som er lett å merke på hans store innlevelse i teksten under fremføring av melodien. Med seg under fremføringen i Firgas hadde han også ett godt lag av musikere fra Lindesnes Trekkspillklubb med musikalsk leder Arne Vigeland i spissen.

Musikkvideoen ble spilt inn i anledning av at Knut sammen med sin kone Ingebjørg var med på Lindesnes Trekkspillklubbs fjerde Grand Canaria tur. En tur som ble avviklet i samarbeid mellom Risdal Touring og Lindesnes Trekkspillklubb og med 330 gjester med på turen. Reisefølget var så stor at eget fly måtte leies inn fra Thomas Cook Airlines.

I ti dager koste Ingebjørg og Knut seg sammen med gjestene på hotellet Dunas Mirrador i Mas Palomas, hvor Lindesnes Trekkspillklubb holdt daglige show. Og det ble også til at Knut framførte melodien i hotellets store diskotek med 400 mennesker i salen.

Musikkvideoen med Knut Kristiansen vil komme ut i en samling med 20 andre musikkvideoer på Lindesnes Trekkspillklubbs neste DVD som lanseres i februar / mars 2017. Regissør for samlingen som skal gies ut er trekkspillklubbens egen Atti Eikaas i samarbeid med Kiem Loland.

Neste gang det blir mulig å høre og Lindesnes Trekkspillklubb live i vår nærhet blir i Kilden i Kristiansand lørdag 21. januar 2017. I tillegg har de også mange andre show på gang andre steder i landet, som for eksempel på Oslo – Kiel ferja, Stavanger, Bergen samt ett i Danmark og ett i Sverige.

- Men ett ønske har jeg og det er jeg en gang også får muligheten til å fremføre melodien i ett show i Nord Norge, aller helst på Hamarøy, avslutter trekkspiller og sanger Knut Kristiansen.