Byparaplyen har nå tatt med seg sin service til Søgne. Dette vil si at ulike bedrifter og lokaler nå vil tilby paraplyer til gjenbruk, som alle vil ha muligheten til å låne, bruke, for så å levere tilbake til hvilken som helst paraplyholder.

– Formålet er å skape et attraktivt byliv hele året rundt. Når det regner så synker jo omsetningen til ulike lokale bedrifter. Men ved å dele ut gratis paraplyer til bruk ønsker vi å motvirke dette, forklarer Marius Haugen, partner i Byparaplyen.

Hilde Roland er svært fornøyd med å kunne tilby kundene sine denne servicen. Foto: Sebastian Faugstad

– Skape litt liv

Planen er at det skal deles ut 1000 byparaplyer til de ulike lokalene i Søgne det neste året. Åtte bedrifter har takket ja til denne servicen i første omgang, og blant dem var klesbutikken Habitten.

– Jeg ble med fordi jeg tenkte det er en fin service å kunne tilby kundene våre. Vi har jo ingen kjøpesenter her på Tangvall. Jeg tror derfor at dette kan være et godt tiltak for å få flere til sentrum, og for å skape litt liv, forteller deleier Hilde Roland.

Marius Haugen sier at det vil distribueres 20 nye paraplyer sil Søgne ukentlig fremover. Foto: Sebastian Faugstad

Fri bruk på eget ansvar

– Vi ser fra tidligere at når paraplyene først tas i bruk vil flere bedrifter hive seg på etterhvert, kommenterer Haugen.

Han forteller at konseptet ligner det man nå ser med bysykkelen. Folk vil kunne ta dem fritt i bruk og levere dem tilbake når det selv passer.

– Det er jo klart at noen kommer på avveie, men vi har planlagt å distribuere 20 nye paraplyer til Søgne i uken, forteller han.

– Hvorfor valgte du Søgne når det heter byparaply?

– Søgne er jo verdens navle, ler han.