Stine Birkeland fra Søgne kjørte sitt første travløp i 2002, og tok sin første seier i sulkysetet i august 2007. Den dyktige 33-åringen, som til daglig jobber for sin svoger Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark, kan vise til sterke tall som tømmefører; 162 starter har gitt 18 seiere, og 46 ganger har hun vært blant de tre første i mål.

Etter en lengre tids fravær fra løpsbanen var Birkeland tilbake i sulkysetet tirsdag kveld. Hun viste at gamle kunstner på ingen måte var glemt, og loste sin egeneide Dante Kievitshof inn til seier i det avsluttende løpet på Forus. 50 meter fra mål var seieren sikret, og Birkeland kunne gledesstrålende heve høyrearmen i været i triumf.

– Det var en enorm glede som gikk gjennom kroppen, det er stort å få vinne løp med egen hest, forteller 33-åringen dagen etter triumfen.

– Selv om det var lenge siden jeg hadde kjørt løp er det litt som å sykle, jeg kjører jo mye hurtigarbeider ukentlig hos Øystein, fastslår Birkeland.

Seieren betød samtidig den første triumfen i regi Birkeland og hennes samboer Vidar Tjomsland. Etter 26 starter for samboerparet lyktes det endelig i det 27.forsøket.

– Dante er fantastisk! Han gjørt sitt beste hver eneste gang, og det var veldig fortjent at han fikk vinne nå, roser Stine Birkeland.

Comebacket i løpsbanen ble gjort unna på 1.17,1/2060 meter. Stine Birkeland hadde ikke kjørt travløp siden 29.desember 2015, og den forrige seieren kom 12.mai samme år.