– Jeg føler meg mye mer hjemme i Søgne. Her kjenner jeg en mye sterkere tilhørighet, forteller Heidi Ramsland.

Hun har tidligere bodd i Søgne i åtte år, og har en far som kommer fra Søgne. Hun har derfor tilbrakt mye tid i Bygda tidligere. Etter 17 år i Hovden, Kristiansand og i Grimstad, får hun nå endelig vende tilbake som butikksjef.

– Jeg valgte å komme tilbake da det bøy seg en mulighet her. Og det er jo ganske lukrativt å kunne lede den gigantiske kiwien som blir utbygd nå, smiler Ramsland.

Hun tilføyer at dette kanskje er årsaken til at man er hvor man er for øyeblikket.

Ønsker nærmere relasjoner i bygda

Nå før butikkåpningen skal Ramsland prøve å skape et godt kundegrunnlag.

– For kundene våre er det viktig at vi kan være med å høyne standarden, både hos de ansatte og for selve butikken. Da ofte ved å skape gode relasjoner til innbyggerne, sier hun.

– Hvorfor tror du de valgte deg som butikksjef?

– Det har litt å si at man har en lokaltilknytning til området. Man kjenner til nærmiljøene, menneskene som er her, selv om man har vært borte lenge. Så er det jo klart at når man har noen år med erfaring som butikksjef å ha litt oppsikt etter de større mulighetene, forklarer hun.

Hun tilføyer at hun ikke har noen videre planer om å dra herfra.

– Om drømmen er å bo i bygda vet jeg ikke ennå. Det vil tiden vise, smiler ny butikksjef Heidi Ramsland. Foto: Sebastian Faugstad

Lever snart drømmen

– Når den nye butikken åpner lever jeg drømmen. Det er jo en drøm å få en så stor butikk yrkesmessig. Om drømmen er å bo i bygda vet jeg ikke ennå. Det vil tiden vise, smiler hun.

Men hva er det med Søgne som har betatt deg?

– Det er kulturen, det er samfunnet. Måten innbyggerne i Søgne er på. Befolkningen her er så koselige. Ekte sørlendinger. Og selv etter området er ekspandert er det fortsatt en ekte bygdekultur. I motsetning til Kristiansand så kjenner man faktisk naboen her, avslutter hun.