Søgne Ungdomslag, Søgne Menighet og OpenMind arrangerer for andre gang SøgneLAN.

– LAN er blitt en svært populær aktivitet blant ungdommene. Derfor velger vi igjen å ha dette tilbudet tilgjengelig til de som ønsker, forklarer Monica Thomassen, arrangør fra Søgne Ungdomslag.

Ungdomslaget tilbød en stund sine egne LAN-arrangementer da de så en interesse for dette blant ungdommen. Men det ble etter et samarbeid med Søgne Menighet og OpenMind mulighet for å ekspandere.

– Vi får nå med oss flere mennesker som deltar på tvers av kunnskaper om egne spill. Vi får også romme flere, og kan derfor tilby plass til 200 ungdommer i år, forteller Thomassen.

SøgneLAN var svært populært da det først ble arrangert i fjor. Foto: Privat

Årlig arrangement

Arrangementet starter fredag kveld i Nygårdshallen, og varer ut helga. Ungdommene må selv ta med eget datautstyr, konsoller og annet, men blir gitt tilgang til strøm, nett og noe provianter.

– Noen velger også å ta med egen stol, kommenterer Thomassen.

Under LAN-et vil ungdommene kunne delta i konkurranser i ulike spill. Det vil være lag-konkurranser, designkonkurranser og noen en-mot-en konkurranser.

Spillene som er tenkt ut før start er: Minecraft, Counter Strike, League of Legends og PlayerUnknown's Battlegrounds.

Det er lagt opp til å være premieutdeling i de forskjellige grenene , med premier for over 10.000 kroner.

– Jeg har forhåpninger om at det blir så bra at det frister igjen til neste år, og at vi kan gjøre dette til et årlig arrangement i årene som kommer, avslutter hun.