Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS) har denne helgen gjennomført sitt årsmøte. Da ble også Prisen "Årets Reisning" som er ny av året, delt ut.

Den ble tildelt "Sexdama" fra Songdalen kommune, Hanne Kro Sørborg,  for sitt engasjement og sexposive arbeide, skriver bladet Cupido.

Årsaken til at Sørborg har fått prisen, er hennes jobb som rådgiver på forebyggende team i Songdalen kommune. Hun har gjennom målrettet og bred arbeidsinnsats vist viktigheten av kunnskap og informasjon innen seksualitet og seksuell helse.

"Sexdama"

Sørborg har fått kjælenavnet "Sexdama", en navn hun bærer med stolthet. Spesielt når politikerne i kommunen i budsjettforhandlinger understreker at "sexdama" vil de beholde. Sogndalen kommune har vært en foregangskommune i denne typen arbeid, og ordføreren og kommunestyret kan vel tillate seg en liten bit av prisen de også, skriver Cupido videre.

Glad nyhet

– Dette er en flott og glad nyhet for Sørlandet, vi heier på Hanne og Songdalen og håper flere kommuner lar seg inspirere av arbeidet i Songdalen kommune, skriver Anna Charlotte Larsen, leder av Fri Sør til Søgne og Songdalen Budstikke.

Fått pris tidligere også

Under den offisielle åpningen av Skeive Sørlandsdager 2016 delte FRI Sør ut Homoprisen i samarbeid med Skeiv Ungdom Sør.

Hanne Kro Sørborg ble tildelt prisen i 2016. Hun er utdannet sosionom og sexolog, og arbeider som rådgiver i Songdalen kommune.