Kåre Vestøl savnet en tursti i nærmiljøet på Volleberg. Han er en aktiv mann som både løper og går lange og mange turer. Da han i 2013 ble fortalt om den gamle stien til Vardeheia, så han et stort potensial i området.

Siden den gang har han jobbet aktivt med å forbedre og vedlikeholde stien.

Begeistret

Den er flere tonn pukk Vestøl har båret og trillet innover i turløypa til Vardeheia. Han har knust steiner med slegge, båret grus og stein i ryggsekk innover stien, hogget bort trær og røtter og lagt ned femten dreneringsrør i bakken.

– Jeg så med en gang at stien kunne bli veldig bra med tålmodig dugnad til glede og nytte både for meg selv og andre, sier Vestøl. Siden han begynte i 2013 regner han med at flere hundre timer er nedlagt i dugnadsarbeid i stien. I perioder har han arbeidet flere timer hver dag.

På Vardeheia kan man nå se utover hele Søgne. Tangvall, Tjomsevannet, Tofteland, alt kan sees fra toppen av heia. Der har Vestøl, med tillatelse fra grunneier, hugget ned mange trær og åpnet opp for utsikten.

– Når jeg møter folk langs stien er de veldig begeistret og gir utelukkende positive tilbakemeldinger. Det er ei bok på toppen av heia og man kan se at folk bruker løypene mye. Det er turgåere der nesten hver dag, forteller Vestøl.

Flott utsikt

Det siste Vestøl har arbeidet med er merking av stien. Han forteller at flere turgåere etterlyste bedre merking, og i samarbeid med Floke Bredland har løypa blitt merket med blå maling og navneskilt ved stikryss.

– Nå skulle ingen ha problemer med å finne veien til Vardeheia. Før selve oppstigningen til Vardeheia er også en ny trasé ned til Tjomsevannet merket, sier Vestøl.

Løypen fra Volleberg til Vardeheia måler 3,4 kilometer, hver vei.

– I tillegg til den flotte utsikten, kan man på den øverste kollen se en stor gravrøys som sannsynligvis er fra bronsealderen, forteller han.

Nytt kart

Den nye turstien mellom Volleberg og Vardeheia vil for første gang komme med i det nye turkartet som Søgne og Songdalen orienteringsklubb skal gi ut før jul i år, i samarbeid med I.K. Våg.

– Turstien har blitt kjempefin. Nå trenger man ikke lengre dra fra Volleberg for å gå tur, nå kan vi bare gå ut døra, avslutter Vestøl.