– Jeg er nå i ettertid glad for at jeg tok utfordringen og stilte på helmaraton. I utgangspunktet skulle jeg og ei venninne løpe halvmaraton her i Oslo. Da hun trakk seg bestemte jeg meg for å prøve meg på den dobbelte distansen selv om jeg ikke hadde noen erfaring med så lange og krevende løp, sier Celina, som var mange erfaringer rikere da hun hadde gjort unna sitt aller første maratonløp.

Det behøver ikke bli det siste ettersom hun hadde en positiv opplevelse selv om det røynet på mot slutten. En ny start var naturligvis ikke det første 26-åringen brukte energi på etter målgang. Men hun var ikke blant de som sa «aldri mer» eller lovte seg selv at hun ikke skal utsette seg selv for den påkjenningen det er å løpe så langt på asfalt og brostein flere ganger.

Holdt jevn fart

– Jeg fikk erfare at det er hold i klisjeen om at et maratonløp først starter etter 30 kilometer. Den siste mila var den desidert tyngste. Men jeg var fast bestemt på at jeg skulle komme meg til mål. Det var aldri noe tema å bryte. Jeg la meg i ryggen på ei jente som holdt noenlunde samme fart som meg i starten. Vi holdt følge det meste av løpet, sier Rostrup etter at hun hadde krysset målstreken.

Medaljen hun fikk hengt rundt halsen var det synlige beviset på at det aller første helmaratonløpet var fullført. Kjæresten ventet i målområdet og han hadde all mulig grunn til å være fornøyd med den flotte prestasjonen til Celina som hadde litt høyere puls enn vanlig rett før start. Det største spenningsmomentet var om hun ville klare å holde det i gang i over fire mil.

Godt forberedt

– Hvordan var det med treningsgrunnlaget i forkant av maratondebuten?

– Jeg kunne sikkert ha trent mer. Men jeg følte at jeg var brukbart forberedt ettersom jeg hadde tilbakelagt en god del mil. Den lengste treningsturen var på 32 kilometer. Jeg gjorde meg noen tanker rundt at jeg skulle løpe ytterligere ei mil i Oslo Maraton. Det gikk greit selv om det ble tungt mot slutten, sa hun.

Det er mange inntrykk som skal fordøyes etter en maratondebut. Celina var både glad og lettet da hun kunne ta av seg startnummeret utenfor Rådhusplassen. Været og stemningen var det som gjorde sterkest inntrykk på damen som syntes det var kjekt å bli heiet frem av tusener på Karl Johan og andre steder i løypa. Det flotte været var med og kastet glans over Oslo Maraton som er i ferd med å bli et storarrangement igjen.

Det ble et par øl på maratondebutanten på ettermiddagen før hun fant senga. Rostrup var både sliten og utladet etter en lang dag. Derfor sovnet hun fort og fikk noen etterlengtede timer under dyna etter en lang og innholdsrik dag.

B-motivet

Fornøyd: Celina Rostrup hadde all mulig grunn til å smile etter at hun hadde fullført sitt aller første helmaratonløp.