Etter politiets kompakte tilstedeværelse i Finsland nå i helgen er det noen av ungdommene som vurderer å droppe kontrakten om å bedre kjøreadferden. Politibetjent Jan Eikeland avkrefter at Finslandsturen var noe annet enn en helt vanlig rutinetur som de har med jevne mellomrom.

Over tyve finslandsungdom satte navnet sitt på kontrakten om bedre kjøreatferd tirsdag kveld.

Ungdommen har forpliktet seg til å følge trafikkreglene, være et godt eksempel for andre ungdommer i trafikken, gjøre sitt for at støyproblemene i Finsland sentrum reduseres og trafikksikkerheten øker. For å få premien må de også gjennomføre kurs i banekjøring, skadestedsbehandling og Trafoen.

Spoler fortsatt

Asbjørn Kleveland sier at det blir spennende å se om innbyggerne i Kilen vil merke mindre råkjøring. Spesielt nattestid i helgene, eller når butikken skal nås rett før den stenger på lørdag. Det var ikke noe oppløftende resultat helgen etter at kontraktene var inngått. Tidlig ettermiddag på lørdag begynte spoling nede i Kilen. Hvorvidt dette var et utløp for hevn etter politiets besøk natt til lørdag vites ikke. Hvorvidt det var etter oppfordring at UP tok turen opp natt til søndag er også ukjent, men politibetjent Jan Eikeland avkrefter at de har fått noen meldinger inn fra beboere i Kilen i løpet av den siste helgen.

Dropper kontrakten

Etter politiets kompakte tilstedeværelse nå i helgen er det noen av ungdommene som vurderer å droppe kontrakten.

– Vi føler oss forfulgt, og det var ikke det vi fikk signaler om da politiet orienterte. Det skulle ikke være flere kontroller enn tidligere. Vi likte ikke akkurat dette, sier ungdommen som ikke vil navngi seg.

Politibetjent Jan Eikeland avviser sterkt at dette har noe med kontrakt og prosjekt å gjøre.

– Vi har våre turer til Finsland, dette er vanlig rutine og turen lørdag var av den typen. At det lørdag også var en UP i bygda er utenfor våre rutiner, så det styrer ikke vi, presiserer Eikeland.

Gulrot i andre enden

– Gulrota som venter i andre enden er flott, og jeg tror vi får en sabla moro tur. Nå håper jeg bare at flest mulig klarer kravene, og betyr det et spart liv eller en mindre ulykke er alt sammen vel verdt, mener Kleveland som er klar over at det har vært ulike synspunkt på hvorvidt ungdommen skal premieres for noe som egentlig skal være en selvfølge.

Til helgens hendelser med promillekjøring og svartstripa asfalt i Kilen, sier Kleveland at han håper dette vil roe seg. De som har skrevet under kontrakten, og det nærmer seg tretti stykker, får vi håpe er voksne nok til å føle et ansvar. Så vil det alltid være noen som ramler av lasset.

– Politiet har sagt at de kommer til å fortsette med samme rutinekontroller og turer til Finsland som før. Det blir ikke intensivert noe på grunn av prosjeketet.

I og med at ungdommen nå skal bestrebe seg på å kjøre etter veitrafikkloven, så kan det vel heller ikke være så farlig om politiet tok seg en ekstra tur eller ei, men det er ikke noe som ligger i prosjektet, stadfester Kleveland.