De to Søgneguttene Dennis Aateigen og Johannes Hope kom hjem til Søgne i kveld. De to har deltatt i NM i svømming i Alta denne helga. Med seg i bagasjen hadde de hele ni medaljer.

ALTA :      Dennis Aateigen (14) kom hjem fra årets junior NM med tre gull. Søgne-gutten vant 200 meter rygg torsdag, men det det også to stafettgull med KSA og sølv på 100 rygg.Johannes Hope (16) svømte også på stafettlagene til KSA. Også han kom på seierspallen individuelt da han ble tre på 50 meter fri.

 -Veldig, veldig bra, oppsummerte Dennis som understreker at gulløpet på 200 rygg åpningsdagen ble høydepunktet. Her forbedret han sin personlige rekord med fem sekunder til 2.04,88. I juniorfinalen (til og med 19 år) ble Dennis nummer fem.

-Da svømte jeg ikke like bra som i UM-finalen, beklager han.Dennis hadde tredje beste tid påmeldt på 100 meter rygg. Her ble det sølv med 58,34. Pers med halvannet sekund.

 -På 100 rygg var målet å ta sølvet. Jeg er ikke sterk nok til å gå helt til topps her enda, sier Dennis etter klar personlig rekord.Neste store for Dennis er senior NM kortbane i Stavanger til våren. Søgne-gutten har allerede tatt syv krav.

 -I fjor holdt 2.09 til finale på 200 rygg. I Stavanger går jeg for å få min første seniorfinale, sier Dennis som understreker at sjansene er klart størst på 200 meter rygg Mye stafettKSA tok ved siden av sine to gull (4 x 100 og 4 x 200 fri) også sølv på 4 x 50 meter fri. Det ble også to fjerdeplasser på laget.

 -Stafett er gøy, understreker de to Søgne-guttene som bidrog sterkt til sentrumsklubbens suksess.Johannes er en typisk sprinter. Han ble 13 og 14 på 50 butterfly og 100 fri.

  -Jeg svømte også 1500 meter fri, oppsummerte Dennis som her fikk en sterk femteplass. Bare et tidel fra fjerde.Dennis kan svømme på UM (14-16 år) to hele år til. Over jul går Johannes opp i eldre junior.

-Jeg hadde topp fem i tre øvelser før helgens mesterskap. Derfor var bronsen og stafettene det store høydepunktet, avslutter Johannes.

Ordfører Astrid Hilde, Johannes Hope og Dennis Aateigen Foto: Klara Turid Fidje Frettun
En samling NM-medaljer fra NM i Alta ble med i bagasjen hjem til de to dyktige svømmerne fra Søgne, Johannes Hope og Dennis Aateigen. Foto: Klara Turid Fidje Frettun

Klara Turid Fidje Frettun/Torbjørn Iversen