Fra mandag morgen har  Songdalen bibliotek invitert folk til å hjelpe med å få ut juletreet. Det var biblioteksjef Ingunn Greibesland som før jul laget et tre av bøker. Nå er julen over og "juletrebøkene" skal gis bort. I tillegg kan man komme med egne bøker og levere, så kan andre få nytte av dem.  Kanskje finner man en bok noen andre har levert inn man kan ta med seg hjem. Eller flere. Det er ingen begrensning. I tillegg til "juletreet" er det også andre bøker til fri forsyning.

Greibesland sier at folk har vært litt forsiktige med å ta bøker fra juletreet. Da Budstikka kom på besøk, var tre gutter i ellevill glede over å kunne bidra til at juletreet ble redusert.

– Mange har litt hemninger med å gå løs på treet, redd for at det skal rase. Nå kom heldigvis disse guttene, så nå er vi på gang, smiler biblioteksjefen.

Marius Haugland (8), Herman Lindalen Nodeland (7) og Noah Fuglestveit Kristensen (7) viste glødende iver etter å finne seg nytt lesestoff. Til slutt var skolesekkene så tunge at de nesten ikke klarte å bære dem.

Også ordfører Johnny Greibesland hadde vært innom biblioteket. På pulten hans lå "Kinas siste keiser". Et spennende valg av en som muligens kan bli Songdalens siste ordfører.

Oppfordringen fra biblioteksjefen er klar:

– Ta turen innom biblioteket og finn gratis lesestoff.

Treet inneholder likt og ulikt, barnebøker og voksenbøker. Et spennende innslag på biblioteket denne grå januardagen, og videre utover, til juletreet uten barnåler er spredt rundt til leselystne innbyggere.