Nedgravd hytterenovasjon og containere ble et tema da Årsrapporten for Avfall Sør ble gjennomgått.

Jack Andersen (H) har også ved tidligere anledninger ønsket helårs container på Røsstad vest i Søgne.

Ikke flere containere

Egel Terkelsen (Frp) mente at det er viktigere at det finnes større nedgravde områder som tar et større areal, enn flere containere rundt hvor det alltid blir stående søppel rundt.

– Jeg vet ikke om jeg kan være med på flere containere. Jeg håper de fortsetter med nedgravde punkter, og at en må godta at en må ta med seg søpla på vei hjem.

– Det jeg ba om for en stund siden var om en kunne ta en avregning og finne mengder på Ålo og Røsstad. Naturlig at en kan få en nedgravd hytterenovasjon på Røsstad, sa Andersen som fikk beskjed at innspillet er sendt videre.

De nedgravde hytterenovsjonene har las som hytteeiere har nøkkel til. Problemet er at andre setter søppel ved siden av.

– Kanskje en kunne forsøke med en åpen, tenkte Hilde høyt.

– De som betaler hytterenovasjon skal vel ikke betale for dem? mente Tom Løchen (H).

– Kanskje kommunen kunne være med å betale litt, foreslo ordføreren.

Turveier

Det kom også fram spørsmål om flere søppelbøtter rundt på turveiene.

– Det er vanskelig å drifte mer enn en har. Den vurderingen vi gjorde i fjor på turveier, så er det drift og håndtere det, så det ikke blir søppel flyende rundt fordi de er fulle, var innspillet til teknisk sjef Torkjel Tofte.

– I skjærgården er det også hovedpunkter, jeg blir skremt hvis det ligger søppel rundt nedlåste containere. Folk må lære seg å ta søpla med hjem. Vi må få det inn at søppel skal tas med hjem. Søppel ut og søppel inn, fastslo Terkelsen, mens rådmann Kim Høyer Holum mente at folk er flinkere til å ta med seg søppel. Noe han selv har erfart fra å vært med på dugnad og plukket søppel i sitt boområde.

– Folk er flinkere til å ta med seg søppel. Mer bevisst, noe er i ferd med å skje, sa rådmannen.

Avfall Sør skal komme til Søgne og møte politikerne og det ble bestemt å tygge på det og spørre de som kommer fra Avfall Sør i senere møte.