Lykke. Den dype følelsen av glede. Men hva gjør deg egentlig lykkelig? Dette spurte en fyr meg, da han reiste rundt i verden og intervjuet folk han møtte på sin vei om akkurat dette emnet. På video fikk han mange svar. Alt fra sjokolade, kjæledyr, familie, penger til Jesus, var det som gjorde folk lykkelige.

Joda, jeg tror nok at sjokolade kan gjøre man lykkelig, i hvert fall en liten stund. Jeg føler også noen sekunder av glede når jeg gomler i meg en hel deilig melkesjokolade. Men så kommer kanskje følelsen av anger. Å hive i seg 150 gram med sjokolade, var kanskje ikke så veldig sunt.

Fyren som spurte meg spørsmålet om lykke, hadde selv hatt en profilert stilling med god lønn i sitt hjemland. Likevel var han ikke lykkelig. Han sluttet derfor i jobben og reiste rundt verden som en løsning. Reise gjorde han lykkelig. Noe det uten tvil også gjør meg. Men så er det jo de lange kjedelige flyturene da – og magesjau.

Men nå lurer du kanskje på hva jeg svarte. Jeg svarte rett og slett: Meg!

Hæ, tenker du kanskje. Det høres jo litt egoistisk ut. Men, er det ikke bare meg selv som kan velge om jeg er lykkelig eller ikke? Jeg er glad når jeg er med familien min, men min lykke avhenger ikke av dem, eller noen andre. Gjør noen noe dumt mot meg, så kan jeg ikke si jeg er ulykkelig fordi du gjorde dette mot meg. Nei, jeg er ulykkelig fordi jeg lot det du gjorde gjøre meg ulykkelig. Lykke kan ofte bestemmes i ditt eget hodet.

Jeg klager jo litt jeg også, det må innrømmes. Likevel, så prøver jeg som best å ta meg selv sammen når livet ser mørkt ut. Vi har jo alle tunge stunder. Livet går opp og ned, som en berg-og-dal-bane. Men man kan likevel være lykkelig når det ser mørkt ut, fordi man bestemmer seg for det.

Eller man kan spise litt sjokolade …

Ha en lykkelig uke!