Epost om saken er sendt til Farsund kommune ved enhetsleder for teknisk drift, Sten Otto Tjørve. Kopi av eposten er også sendt til daglig leder i Farsund 365, Patricia Hartmann.

– I forbindelse med våre planer rundt relanseringen av «Torvets Kolonial» er mulighetene rundt utearealet og samspillet med torvet et viktig moment. Vi har stor tro på å bruke utearealet utenfor butikken både for å få konseptet til å være drivverdig, men også for å kunne være med å skape liv på torvet, skriver Sunde Buch, som i Lister24 i desember fortalte om det nye konseptet i tidligere Torvets Kolonial sammen med påtroppende daglig leder for den nye butikken, Nina Langøy-Kolnes.

Vi har stor tro på å bruke utearealet utenfor butikken både for å få konseptet til å være drivverdig, men også for å kunne være med å skape liv på torvet.

Skjenking

Nyetablererne ser for seg muligheter rundt å sette ut bord til servering av varmmat, sjømat, is og drikke. De ser også for seg at arealet om sommeren kan brukes til å sette ut frukt og ved arrangementer også sette ut grillen.

– Vår plan er å, i løpet av kort tid, søke om skjenkebevilling ettersom vi ser det som et naturlig kompliment til en porsjon reker i sommersola og vil være et viktig moment for å få lønnsomhet i konseptet, skriver Richard Sunde Buch.

Uavhengig av skjenkebevillingen søker de også om å kunne disponere -eventuelt leie - et uteareal ved butikken som er kommunalt.

– Vi kommer høyst sannsynlig ikke til å bruke hele arealet, men ved å ha disposisjonsrett vil vi ha mest mulig fleksibilitet rund forskjellige potensielle løsninger, skrive Sunde Buch, og fortsetter:

– Det vil ikke bli aktuelt å disponere parkeringsplassene så lenge plassen er åpen for parkering, men vi ser for oss at det kan være aktuelt i spesielle tilfeller der hele torvet er stengt av.

Brevskriveren kan også fremskaffe et mer detaljert kart for planen hvis det er ønskelig.

Vår plan er å, i løpet av kort tid, søke om skjenkebevilling

Passasje

Etablererne og kommunen har gjennomført en befaring av området. På denne, forsto Richard Sunde Buch det slik at det må være minimum halvannen meter offentlig passasje fra kaikant til en eventuell avgrensning av butikkens areal.

– Ved det smaleste punktet av kaien foran butikken er det ca 2,55 meter fra kaikant til bygget, men dette øker jo lenger man kommer i retning Backes Bu. Ønsker da at det arealet butikken kan disponere foran butikken blir dradd så langt som mulig ut mot kaien slik at området kan benyttes til servering på sommerstid, skriver Sunde Buch, som håper på positivt svar i saken og ser frem til et godt samarbeid med kommunen i prosessen frem mot nyåpning før påske.

– Hvis det er ønskelig med et møte rundt dette så er stiller vi selvfølgelig på det, avslutter Sunde Buch.