Beskjeden fra befolkningen er krystallklar, slo presiden i Den norske legeforeningen, Marit Hermansen, fast da hun åpnet Legeforeningens landsstyremøte i Kristiansand 4. juni.

I en undersøkelse slår befolkningen fast at utfordringene i fastlegeordningen er store, og at regjeringen ikke gjør nok for å løse dem.

- Det finnes ingen unnskyldninger lenger. Kommer det ikke en reell satsing på fastlegeordningen, så er ikke det bare et politisk løftebrudd, det vil være et historisk feilgrep, sa president Hermansen i sin åpningstale i følge hjemmesiden til Den norske legeforeningen.

Legeforeningen har kartlagt rekrutteringssituasjonen i fastlegeordningen og funnet at hver tredje kommune melder at situasjonen har forverret seg, sammenliknet med i 2017. Antall kommuner som kategoriserer seg som røde, altså at de har svært store utfordringer, er mer enn firedoblet.

- Med Legeforeningens nye utviklingsplan, har politikerne fått oppskriften på en framtidsretta fastlegeordning. Den gode sak vil vinne frem til slutt - og vi gir oss aldri, slo presidenten fast.

Søgne

I følge kommunalsjef Helse og omsorg i Søgne, Svein Resset er det ingen krise i Søgne.

– Min vurdering er at det ikke er noen krise i Søgne. Vi har per i dag ingen ledige hjemler, men får en ledig hjemmel litt ut på høsten. Den er i ferd med å bli lyst ut nå. Vi hadde to utlysinger i fjor. Det ble rekruttert inn leger i begge, skriver Resset i mail som svar på om det er krise i Søgne når det gjelder fastleger.