– I år har politibåtene og politipatruljer på land tatt 64 båtførere med promille. Det er et skremmende høyt og nedslående tall. Rus og fart på sjøen er politiets hovedfokus, og da er det trist å se at mange setter seg selv og andre i fare ved å kjøre båt mens de er beruset, sier Agder-politiets koordinator for sjø-tjenesten, Magnus von Porat Fiane.

Politiet kontrollerte i sommer 2.586 båtførere på Sørlandet. 64 ble anmeldt for å ha kjørt med promille på over 0,8. I løpet av sommeren i fjor ble det tatt 60 båtførere, mens 2019-tallet er en dobling fra 2017.

Da er det trist å se at mange setter seg selv og andre i fare ved å kjøre båt mens de er beruset.

I Agder har tre båter patruljert kyststripen, fra Flekkefjord til Risør. Båtene har vært stasjonert i Arendal, Kristiansand og Mandal, i tillegg til at politiet har hatt én båt som er blitt brukt i Setesdal.

I tillegg til promillekjørerne til sjøs fikk 141 båtførere forenklet forelegg på grunn av for høy fart. 26 unge personer har ført for raske og store båter med tanke på alder, mens 112 personer ble anmeldt for å ha kjørt båt uten flytemidler.

– Vi oppfordrer alle til å bli enda flinkere til å ha på redningsvest ute i båt. Man vet aldri hva man treffer om man faller uti. Redningsvesten redder liv, sier Fiane.