To gjeve kåringer skulle deles ut under årets ungdommens salgsmesse i regi av Ungt Entreprenørskap på Amfi i Mandal torsdag. Kategoriene var Beste utstilling og Beste Salgsteam. Vinnerne fikk en sjekk på 1000 kroner.

I kategorien Beste utstilling vant UB Baker’n fra KVS-Lyngdal. Ungdomsbedriften lager egne bakevarer som de blant annet selger på skolen i lunsjen. Elevene bak bedriften går på landbrukslinja ved KVS-Lyngdal.

Beste utstilling: F.v Simon Dysjaland, Tiril Undheim, Oda Særheim, Elvin Pedersen fra UB Baker’n, KVS-Lyngdal med dommere Lene Lauvdal, galleriansvarlig Buen og Erling Løfsnes, turistsjef Buen, bak. Foto: Carina Lønn

– Vi er egentlig vant til å fôre dyr, men nå ville vi prøve å gjøre mennesker glade ved å gi dem mat, sier elevene.

Juryen vektla estetisk uttrykk som utforming, informasjonskilde og kobling til bedriftens virksomhet. I tillegg vektla juryen personlig uttrykk som salgs- og presentasjonsteknikk, produktkunnskap og samspill.

Beste salgsteam

Ungdomsbedriften som stakk av med seieren for beste salgsteam er også fra KVS-Lyngdal, og heter Gardsarbeid og tjenester.

De tre elevene kan fortelle at de har førerkort på traktor og motorsagbevis og dermed kan ta på seg mange ulike oppdrag.

– Vi har ordnet oss slik at vi kan låne traktor ved behov, sier Steinar Kjosarvik og sier de gjerne tar oppdrag utover egen kommune.

Beste salgsteam: F.v Martin Egeland, Ole Aanesstad, Steinar Kjosarvik fra Gardsarbeid og tjenester, KVS-Lyngdal med dommere ordfører Alf Erik Andersen, senterleder Rune Juliussen, og markedskoordinator for Amfi, Carina Lønn bak. Foto: Carina Lønn

Juryen gjorde en helhetsvurdering på bakgrunn av om selgerne har god produktkunnskap og om de er serviceinnstilte og behandler alle besøkende som potensielle kunder.