- At vi ble valgt som finalist skapte et enormt engasjement i og rundt bygda. Det har kokt i sosiale medier og mange har bidratt. I helgen startet for eksempel Hægeland frikirke en samling med å be alle finne fram mobilen og stemme på oss. Sånt blir det resultater av, sier Bjørner Ellingsberg, nestleder i Øvrebø ski.

Med 48,3 prosent av alle stemmene var det til slutt liten tvil om at det var drømmen om en ny arena for langrenn og skiskyting på Sandripheia i Vennesla, som ville gå til topps og innkassere 200.000 kroner fra LOS Fondet. Resultatet av avstemningen ble offentliggjort under et finaleshow i Dyreparken søndag.

- Det er en ti år gammel drøm som kan gå i oppfyllelse. Planen er å bygge et anlegg for en hel landsdel. Mer enn 120.000 sørlendinger bor mindre enn en halvtime unna Sandripheia, sier Ellingsberg.

Sandripheia er hovedarena for ski- og vinteraktiviteter for mange av innbyggerne på Sørlandet. Skal det arrangeres langrenn eller skiskyting av klubbene i Søgne, Songdalen, Kristiansand eller Vennesla, er det på Sandripheia det skjer. Området er også mye brukt av mosjonister.

- Dagens anlegg har noen mangler, blant annet er rulleskiløypa veldig kort og ikke koblet sammen med standplass for skyting. Vi ønsker oss et moderne anlegg som kan brukes av hele regionen gjennom hele året, sier Ellingsberg.

Planene omfatter 2,5 kilometer nye asfaltløyper, med asfaltert start- og målområde, og med flomlys og snøkanoner nok til å produsere snø til hele løypa. Totalkostnaden er beregnet til 20 millioner kroner, hvorav 40-50 prosent kan finansieres med tippemidler.

- Et fullt utbygd anlegg vil det bli blant de første i Norge som tilfredsstiller alle krav til NM-anlegg. Det vil bli et av de aller flotteste anleggene i landet, sier Ellingsberg.

Mens Øvrebø ski sanket klart flest stemmer i LOS Fondets drømmefinale, var Stine Sofies stiftelse en like klar nummer to. Det resulterte i 150.000 kroner i støtte til et senter for voldsutsatte barn som nå åpner i Grimstad. På tredjeplass kom sangsøstrene Tuva og Mia fra Kristiansand, som skal bruke 100.000 kroner på å spille inn en ny plate. Fjerdeplassen gikk til Arendal Skøiteklubb, som fikk 50.000 kroner til en skøyteskole for barn.

LOS Fondet deler hvert år ut 1 million kroner til barn og unge på Sørlandet for å bidra til å realisere drømmer. Siden starten i 2004 har LOS Fondet gitt støtte til mer enn 900 enkeltpersoner, lag og foreninger i alle kommunene på Agder.

Pressemelding