Mandag ettermiddag var en gledens dag for Søgne kommune. Søgne Arena ble åpnet med innslag, takketaler og gratulasjoner.

Kommunalsjef for helse og omsorg, Svein Resset, sa det enkelt;

- Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Han var med på oppstarten om å få en felles arena for flere bruker allerede i 2014. Da i en annen posisjon og tittel, men involvert.

Han gledet seg over godt samarbeid mellom livsmestring, hvor han tidligere, før han ble kommunalsjef, var involvert i arbeidet som leder.

– Dette har dere fortjent, gratulerer dere som arbeider her, sa Resset og hilste fra rådmann Kim Høyer Holum som ikke hadde anledning til å overvære den storstilte åpningen.

Samhold

Ordfører Astrid Hilde (Ap) presiserte i sin tale hvor viktig det er med samhold og samarbeid. Hvordan Søgne arena kan være et sted hvor man lærer av hverandre. Funskjonsfriske kan lære av de som ikke er det, og omvendt.

Kommunalsjef Svein Resset, politiker og leder av tjenesteutvalget Christian Eikeland (Frp), ordfører Astrid Hilde (Ap) og kommunalsjef oppvekst Jan Wergeland deltok i åpningsseremonien. Foto: Anne Lise Riseng

Blomster

Det oste av visjonen om varme og omsrog da Trine Lise Enersen, enhetsleder sammen med avdelingsleder Helene Tånevik delte ut blomster til alle som hun mente fortjente det. Og det var mange. Fra politikere, Ordfører. leder av tjenesteutvalget og administrasjonen. Ansatte fikk også sin fortjente rose.

Sangere

Søgne har flotte sangere. Anne Gurine Pettersen sang akkompagnert av Roar Borøy, kulturskolens rektor, om å være venner og holde hender - at det gjør godt. Unge Tobias Severinsen sang om det å ha en farfar og å få lov til å bli elsket for den en er.

Tobias Severinsen fra Søgne kulturskole imponerte med flott sang. Foto: Anne Lise Riseng
Stolte politikere og ansatte, fra venstre kommunal sjef Svein Resset, leder av tjenesteutvalget Christian Eikeland(Frp), ordfører Astrid Hilde (Ap), kommunalsjef oppvekst Jan Wergeland satt på fremste benk. Foto: Anne Lise Riseng

– Vi ser bare begynnelsen, mer kommer, sa enhetsleder Trine Lise Enersen og forespeilte gapahuk og utvikling i huset som skal favne alle i Søgne, i den nye kommunen i framtiden.

Bare begynnelsen

Bygget har fått flotte rom. Sanserom er et av dem. Gatekunstner Sedin Zudin har satt sitt preg på Søgne Arena.

Gatekunstneren Sedin Zudin har satt sitt preg på Søgne Arena. Foto: Anne Lise Riseng
Fagleder Mari Anette Reinertsen gledet seg over åpningen av Søgne Arena. Foto: Anne Lise Riseng