Den internasjonale talentkonkurransen Alexandra skal delta i heter World Championship of Performing arts (WCOPA). Hvert år er det rundt 200 000 personer fra hele verden som søker om opptak. Bare noen få blir kalt inn på intervju. Tilslutt får 1700 talenter fra 71 land reise til Los Angeles for å konkurrere i kategorier som dans, sang, modellering, skuespill og musikk.

Alexandra fra Greipstad oppdaget WCOPA på facebook. De etterlyste søkere til audition i Oslo. Nå er hun en av talentene som i juli setter seg på flyet til Los Angeles for å konkurrere om de jeve titlene.

– Jeg så konkurransen på facebook, og sendte inn søknad med noen bilder av meg selv. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle reise opp til Oslo, og gikk catwalk på audition. Jeg var kjempenervøs. Jeg hadde en samtale etterpå for at de skulle bli kjent med meg. Cirka 2-3 uker senere fikk jeg beskjed om at jeg var blitt valgt ut av Kjetil Paulsen og André Santagati fra NordicCast som har ansvar for audition, forteller Alexandra.

På spørsmål om hva som fikk henne til å være med i denne konkurransen, svarer hun:

– Når jeg meldte meg på konkurransen var det egentlig litt impuls. Jeg tenkte ikke så mye over det, for jeg trodde jo ikke jeg skulle bli valgt ut når det er en såpass stor konkurranse.

Dekker alt selv

Konkurransen finner sted på Long Beach i Los Angeles i juli. Der skal Alexandra være i 11 dager. 9 av disse dagene går til konkurransen og to går til øving.

– Jeg drar alene med de andre deltakerne. I andre land som for eksempel Thailand er det staten som dekker utgiftene, men i Norge må jeg dekke de selv. For en 16-åring uten jobb er det litt mye. Derfor prøver jeg nå å skaffe sponsorer, forteller hun.

Første gang

Det er første gang Alexandra stiller opp i en slik konkurranse. Men hun har tdiligere gått flere catwalk-visninger, og vært med på fotoshoots.

Alexandra kjenner ingen av de andre deltakerne. Fra Skandinavia er det tatt ut totalt 11 personer, ni av dem er fra Norge.To av dem er modeller, der den ene Kodvåg er den ene, men den eneste som stiller i senior-kategorien som er for dem over 16 år. Fire stiller i kategorien dans, fire i skuespill og en i variety og flamme kunst.

– Dette er siste uke med bookinger, så hele laget er enda ikke valgt, opplyser Alexandra som håper at mange vil følge reisen på hennes instagram-profil.

Hanne Hellvik / Anne Lise Riseng