Det vrimler av varer, selgere og kjøpere når det inviteres til julemarkedet i to etasjer i Fjøset på Repstad. Det klirret i strikkepinner, luktet hjemmebakt og gløgg.

En av utstillerne Anne Siri Haugen har både bilder og produkter av villfellsøm. Hun har ikke hendene i fanget mens hun sitter der, neida, strikkepinnene går.

– Jeg sitter aldri med hendene i fanger, meddeler hun.

Vi ser på produktene av villsau og undres om ikke dette tar mye tid, noe hun bekrefter. I tillegg er det bilder hun selv har fotografert og håndarbeider.

– Hvordan får du tid til alt dette?

– Jeg gjør ikke noe hjemme, ler hun.

Bente Onarheim fra Åros får neglene pyntet.

– Jeg skal pynte meg til julebord hjemme hos meg i kveld. Nydelig å bare roe seg ned og bare nyte her på Repstad. Dette er luksus, smiler hun mens Liv Repstad sørger for at neglene blir svært så representative.

Anne Berig Gausdal Vigemyr er kommet fra Øyslebø. Hun har vært på Repstadmarkedet 12 av de 13 gangene det har blitt arrangert. Hun har blant annet hjemmebakte småkaker. Sigve Vigemyr (10), sønnen hennes, har vært med på markedet så lenge han husker.

– Hva anbefaler du av småkaken, Sigve?

– Jeg synes alt her er godt, sier den sjarmerende kremmeren.

Lefser hører julen til, og Aud Kristine Suvatne og Anita Sivertsen fra Ålefjær er lefsebakere. Også de er fornøyd med dagen på Repstad. Lefsene er laget etter en gammel oppskrift etter bestemoren til Suvatne. Den fikk vi som det seg hør og bør ikke tatt del i.

– Noe må en ha hemmelig, smiler Suvatne lurt.

Marked er det søndag også for den som ikke rakk det lørdag. Husk kontanter, alle har ikke VIPPS.