– Nyt de neste sommerdagene både i Lindesnesregionen og i Søgne og Songdalen, sier meteorologkonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt.

Over 20 grader

Fra mandag til og med torsdag vil det være mye bra sommervær, og sola vil skinne og spre sommerstemning de neste dagene. Temperaturene vil ligge på mellom 17 og 20 grader, avhengig av om man er ved kysten eller mer inn i landet.

Det kan også bli over 20 grader enkelte steder de neste dagene.

– Det blir mye bra vær de neste dagene, og nå gjelder det å nyte. Det blir ikke den helt store sommervarmen, men spesielt mandagen kan bli varm og fin med over 20 grader litt lenger inn landet, forteller Jan Inge Hansen, som etter litt godværsnytt har litt mørkere skyer å by på.

Lavtrykk

– Det ligger et lavtrykk i norskehavet som blir mer og mer nærgående utover uka, og dette lavtrykket drar med seg mer nedbør. Fra torsdag til fredag blir det lavere temperaturer, og det blir gråvær og nedbør, forteller Hansen.

– Dette lavtrykket trekker etterhvert østover, og store deler av Sør-Norge blir berørt av dette. Temperaturene vil ligge på 15 grader, og det vil fortsette slik i helga, sier meteorologkonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt.