På Agder blir det sendt ut i alt 60.000 invitasjoner til innbyggerne om å delta i folkehelseundersøkelsen.

Målet er å bedre folkehelsen i regionen, ifølge en pressemelding som er sendt ut fra Vest-Agder fylkeskommune.

– Publikums svar gir oss innsikt slik at kommuner og fylkeskommune kan gi bedre løsninger og sette inn «trøkket» der det trengs mest. Derfor vil jeg på forhånd takke alle som tar seg tid til å svare. Alle svarene skal vi bruke til å gjøre Agder til et bedre sted for innbyggerne, sier direktør for folkehelse i Agder fylkeskommune, Vegard Nilsen.

De første invitasjonene om å delta gikk ut 23. september. Hvem som får delta er trukket tilfeldig fra folkeregisteret blant dem som bor i Agder og er over 18 år.

Forrige gang det ble holdt en tilsvarende undersøkelse var i 2015-2016.

– I år har spørreskjemaet fått en egen del om livskvalitet. Livskvalitetsspørsmålet inngår nå i alle fylkeshelseundersøkelsene. Livskvalitet er viktig både for psykisk og fysisk helse, og dermed for folkehelsen i kommunene og fylkene, sier prosjektleder Thomas S. Nilsen ved Folkehelseinstituttet.

Rapporten, med funnene i undersøkelsen er ventet å være klar til vinteren. Sammen med annen kunnskap vil undersøkelsen gi grunnlag for det lokale folkehelsearbeidet i kommunene i landsdelen. Undersøkelsen foregår på nett, ved at man logger seg inn med personlig ID.