Pernille Eik Lunde Løvlie har sendt inn en punktliste som viser til et intervju tatt med en dyrlege og en undersøkelse foretatt av Bayer Animal Health.

Aja Nafstad, medeier i Hallingstadvetrinærene på Borre, sier at januar var den eneste måneden hun ikke hadde tilfeller av flått i fjor.

Borrelia-flått tåler mer. Så lenge gradestokken viser mer enn fem plussgrader vil flåtten være aktiv.

Flåtten overvintrer i jorden og milde vintrer gjør det lettere for flåtten å overleve. Studier viser at flått med Borrelia-smitte tåler kulde bedre en flått som ikke er bærere av Borrelia.* ​

Bare 17 % av de spurte i Bayer Animal Health sin undersøkelsevisste at flåttsesongenkan vare hele året i visse deler av landet.

Nærmere 8 av 10 (78%)norske hundeeiere frykter at kjæledyrene deres skal smitte dem med Borrelia. «Borrelia kan ikke smitte direkte fra hund eller katt til eier, men kjæledyret kan bære med seg borrelia-infisert flått inn i huset», opplyser Aja.

«Det finnes mange gode produkter mot flått på markedet i form av både dråper, tabletter og halsbånd. Den enkleste beskyttelsen kan være et flåtthalsbånd som har en virketid på helt opp til åtte måneder. Dråper krever at man fornyer hver 4.uke. Dette finnes til både hund og katt», sier hun.

1 av 3 unge (26%) synes det er svært ubehagelig å skulle fjerne flått fra kjæledyret sitt. Og kun 11% av den eldre generasjonen synes det er ubehagelig.

*(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23850119)