MANDAL Det er 23. gang DNT arrangerer nasjonal turdag, og 11. gang Barnas Turlag Mandal er med på folkefesten.

64 små og store la søndagens utflukt til Årevarden i Hålandsheia. Barnas turlag ønsker alle velkommen - erfarne turbein og de som søker et turfellesskap for å bli kjent med nærområdet og andre turglade. Natursti på vei til toppen gav ekstra krutt til små turbein - og premier på toppen falt i smak. Søskenflokken Loran (7), Nora (8) og Lorin (10) Hamze Anin vant både krabbeteine og turkopp.

Vante turfolk: Mamma Heidi Kvande og Thomas (2,5 år) tar seg en velfortjent hvil etter toppturen. Foto: Privat

På toppen kunne man, foruten å nyte mat og utsikt, spikke knagger. Turleder Kyrre Sætren bisto med veiledning i knivbruk og drilling av hull i knaggene.

Konsentrerte: Loran Hamze Anin (7), Aurelia Klev (10) og Runa Hinna Hovdenak (5) i dyp konsentrasjon på spikkestasjonen. Foto: Privat

Friluftsliv er god folkehelse. Det er helsefremmende, stressreduserende og trivselsfremmende. Barna får ekstra fart på beina når de er med andre barn, og de skaper raskt relasjoner med andre barn. Barnas turlag Mandal har 6-8 turer pr. år, og ønsker alle velkommen på tur.

Agnethe Hinna Hovdenak

Turleder

Spikking: Aslak Hinna Hovdenak (7) med egenspikket knagg Foto: Privat
Fikk hjelp: Turleder Kyrre Sætren hjelper Jonas Rinde (9,5 år) med å ferdigstille knaggen Foto: Privat
Erfarne deltagere: Runa Hinna Hovdenak (5) og Sigurd Andøl Nilsen (4) er erfarne vandrere med Barnas Turlag. Begge har vært med fra de ble bært i meis. Foto: Privat
«Kom deg ut»: Sondre Sætren med «Kom deg ut»-banner i bakgrunn Foto: Privat
Sjekket resultatet: Turleder Kyrre Sætren med naturstifasit. Foto: Privat