LINDESNES: Derfor hadde et knippe politikere fra Mandal og Marnardal tatt turen til nøkkelkommunen for å argumentere for et samarbeid mot øst.

– Jeg tror det hadde en bra effekt og at de aller fleste synes det er ok at vi var der. I løpet av de to timene vi var der snakket jeg i alle fall med to innbyggere, som i løpet av samtalen, forandret standpunkt fra Lyngdal 4 til Nye Lindesnes, sier Christoffer Westermoen, gruppeleder i KrF Mandal.

Eiendomsskatt og dårlig miljø

Westermoen understreker at de ikke var i Lindesnes for å rakke ned på Lyngdal 4. – Vi ønsker å gi innbyggerne svar på ting de ikke visste fra før og gjerne avlive noen myter om Mandal. Jeg opplever Lyngdal som en outsider i dette spillet og støttespillerne i Lindesnes som tydelige. Jeg frykter at mange av de som i utgangspunktet er fornøyd med dagens samarbeid med Mandal, gjerne ikke kommer til å stemme ved et slikt valg, sier Westermoen.

Les også: Janne vil helst til Lyngdal

– Etter samtalene med innbyggere i Lindesnes, hva er motforestillingene til et samarbeid med Mandal?

– Vi ønsket selvsagt å snakke mest med de som støttet Lyngdal 4. Der var argumentene mot Mandal oftest eiendomsskatt og dårlig politisk miljø. Vi mener at samarbeidet er bedre enn det ser ut utenfra, og politikere kan uansett skiftes ut. Når det gjelder eiendomsskatt så er Lindesnes en kommune som nylig hadde skatten. Vi gjorde også rede for alle investeringene Mandal har hatt siste årene, som Buen kulturhus og opprusting av skoler, og utfordret innbyggere til å si hva Lyngdal egentlig er bedre enn Mandal på. Parkeringsavgiften ble tatt opp som et siste argument. Da mener jeg folk må se større på dette valget og tenke minst 50 frem i tid, sier Westermoen.

– Ingen soloutspill

Den politiske frierferden til Lindesnes kom etter et tips til ordfører Alf Erik Andersen i Mandal. Andersen sendte ut en mail til politikerne og første stand ble holdt forrige lørdag.

LES OGSÅ : Kommuneyatzy

– Du er ikke redd for at denne offensiven fra politikerne kan skremme bort flere innbyggere enn dere klarer å snu?

– Jeg forstår at folk kan la seg provosere av det, men vi ønsker kun å tilby våre argumenter for Nye Lindesnes. Noen vil kanskje hevde at dette er å blande seg inn i en annen kommunes sak, men realitetene er at valget i Lindesnes i høyeste grad også påvirker folk i Mandal og Marnardal. Standen er ikke et soloutspill, men noe hele bystyret var enige om, sier KrF-politikeren fra Mandal.

Sandåker: — Oppløftende

Denne helgen stod han og fem andre politikere utenfor Spar-butikken ved rådhuset på Vigeland. Ove Nodeland (H), Vidar Tjelland (H), Helge Sandåker (Ap), Harald Øyslebø (Frp) og Arne Frivoll (Sp) var de andre.

LES OGSÅ: Hvorfor ikke slå sammen Nye Lindesnes og Lyngdal 4

– Vi snakket med 20-30 innbyggere og jeg anslår at rundt 80 prosent av dem nå vil gå for Nye Lindesnes, sier Marnardals ordfører Helge Sandåker, som beskriver lørdagens opplevelse som oppløftende.

Politikerne sier at de vurderer å lage en siste stand på lørdag, dagen før folkeavstemningen.