I år har det blitt tidlig sommer. Sol og varme har ført til at gjestene allerede har inntatt både hytter, campingvogner og strand på Åros. Kristian Herlofsen som er daglig leder ved Åros Feriesenter har derfor hatt mye å gjøre de siste ukene.

– Det har blitt veldig hektisk da all klargjøring måtte skje veldig fort, og gjestene har strømmet på tidligere enn vanlig. Grunnet det fine været har vi også åpnet bassenget rekordtidlig, sier Herlofsen.

Totalt har Åros Feriesenter rundt 70.000 gjester i året. Dette er like mange som de to største hotellene i Kristiansand har tilsammen. I sommersesongen kan det være opp til 2000 gjester i døgnet. I hovedsak er det norske barnefamilier, spesielt fra Rogaland som bor på feriesenteret. Det er også en del tyske bobilturister. Mens høst, vinter og vår er det mange arbeidsfolk som jobber i distriktet som inntar hyttene. Disse er i hovedsak svenske, polske og andre østeuropeiske arbeidere, men også norske.

Herlofsen mener gjestene er viktig for handelsstanden i Søgne. Selv er han opptatt av å støtte opp om lokale bedrifter.

– Totalt har vi et årlig vedlikeholdsbudsjett på rundt 2,5 til 3 millioner kroner. Vi prøver å støtte opp om det lokale og bruker i all hovedsak lokale leverandører, sier Herlofsen.

Liker jobben sin

Da vi spør Herlofsen om hva han syntes er det beste med å drive feriesenteret, svarer han:

– Det er å få treffe veldig mange hyggelige gjester fra ut og innland, samt få et nært og godt forhold til alle mine kjempeflinke medarbeidere.

Og om han har en morsom historie å fortelle fra sin tid i denne jobben:

– Jeg tenker umiddelbart på en sint dame som klaget på at saltvannsbassenget var så salt. Jeg syntes også at det var stor stas å få besøk av S/S Fullriggeren Sørlandet på den nye brygga vår i forrige uke.

Aktiviteter

Det er mange aktiviteter å ta seg til på Åros. Saltvannsbasseng, trampoline i sjøen, hoppepute, stor lekeplass, strandvolleyballnett og livemusikk i Strandbaren er noe som kan nevnes. På lekeplassen prøver Herlofsen å få til noe nytt hvert år. Den har feriesenteret finansiert av egen lommebok, etter å ha fått savslag på flere søknader fra kommunen.

Herlofsen er også åpen hvis noen ønsker å starte aktiviteter fra Åros. Kanskje er det noen lokale fiskere som ønsker å ta med seg tyske turister ut på havet? Eller drive utleie av båter, kanoer eller lignende. For her ser Herlofsen at det er stor etterspørsel.

Herlofsen har også klare mål og planer videre for Feriesenteret.

– Vi forsøker å holde et fornuftig, økonomisk vedlikeholdsprogram for anlegget, men dette er hele tiden en vanskelig balansegang i og med at utleieenhetene begynner å bli veldig gamle og en god del av hyttene er fra 70 tallet, samtidig som turistsesongen blir stadig kortere og mer konsentrert om noen få uker på sommeren. Vi jobber med å se på muligheten for å få omregulert deler av eiendommen til boliger, slik at vi kan få mulighet til å investere og oppgradere næringsvirksomheten. Åros er en fantastisk flott eiendom med mange muligheter, så vi håper på sikt å kunne tilby et enda bedre anlegg for våre mange faste gjester og ikke minst for lokalbefolkningen i Søgne som er en viktig del av kundegrunnlaget, avslutter Herlofsen som håper at det fine været fortsetter slik at gjestene fortsetter å strømme til utover sommeren.