Klokken 12.00 starter årest Elvefestival på Søgne gamle prestegård. Festivalen arrangeres for tiende gang og det ligger an til en flott feiring ved prestegården.

Det er prestegårdens venner som arrangerer den årlige Elvefestivalen i samarbeid med Søgne frivilligsentral. De inviterer lag og foreninger i Søgne til å stå på stand og presentere sine aktiviteter og tilbud i bydga.

Aktiviteter

I tillegg til stands blir det også en hel rekke aktiviteter for barn og voksne. Blant annet blir det klatring og ridning, kanopadling og fluefiske i elva, og åpen gård ved Søgne videregående skole.

Festivalen åpner klokken tolv med familiesamling i amfiet. I løpet av dagen blir det breakdance-oppvisning, bandkonsert og toner fra Søgne musikkorps. Brannvesenet skal demonstrere elveredning og det skal være avduking av et nytt busstopp til Søgneruta.

Andeløp

Klokken 15.30 er det klart for den årlige begivenheten, andeløpet i elva. Der skal gummiender slippes ut og konkurrere om å komme først i mål.

Det er allerede solgt 400 ender til årets konkurranse, men salget vil pågå helt fram til startskuddet for løpet går. Endene koster 50 kroner og kan kjøpes på Midt i blinken på Tangvall og på festivalen til helga.

Eieren av de tre endene som først går over mållinja, vinner gevinstene på 3000, 2000 og 1000 kroner.

Frivilligsentralen

Overskuddet fra festivalen får til Søgne Frivilligsentrals arbeid i bygda.

– Frivilligsentralen gjør veldig mye bra i Søgne kommune. Det er fint at inntektene går til deres arbeid, sier Torhild Vike Ihlen. Hun står i spissen når Elvefestivalen arrangeres og ser fram til en flott dag med yrende liv på prestegården.