Søgne frivilligsentral inviterer til Seniorsurfdagen, torsdag 22. september, klokken 11.30 til 14.00. Tormod Engebu er leid inn som foredragsholder. Han er ekspert i verktøyet "My Heritage" og vil lære vekk hvordan man selv kan gjøre privat slektsgranskning. Kurset som holdes i storsalen på Søgne Seniorsenter, er gratis og det er ingen påmelding.

– Temaet er valgt fordi Edith har fått en del forespørsler om det på datakurset. Det er et tema som er inn i tiden, sier daglig leder ved Søgne frivilligsentral Rachel Caroline Papa som håper folk benytter seg av muligheten.

Seniorsurfdagen sparker også i gang datakurset som frivillighetssentralen har arrangert hver vår og høst siden 2010. Kurset er for nybegynnere og dem med startvansker.

– Kurset er for dem som synes det gjerne er skummelt å slå på en datamaskin, sier Edith Leland som er kursholder sammen med Bjørn Nilsen. Hun påpeker at alle som kommer må ha egen datamaskin eller nettbrett som kan brukes i opplæringen. Videre poengterer hun at det er viktig at maskinen er brukbar og oppdatert, hvis den har stått lenge ubrukt.

Datakurset tar sted torsdager fra 13.00 til 15.00, med første kursdag 29. september i storsalen på Søgne Seniorsenter. Målet med kurset er å få folk på nett. Kurset er gratis. Påmelding innen 26. september, til post@sogne.frivilligsentral.no eller på telefon 48295812.