Frelsesarméens julegryte er en landsomfattende og viktig innsamlingsaksjon i førjulstida. De siste 6 årene har Lions stått grytevakt her i Søgne, og mange Søgnefolk har benyttet anledningen til å gi et bidrag til Frelsesarméen i den lokale gryta.

Vi i Lions er stolte av å være til hjelp i denne flotte aksjonen. Det er fantastisk å oppleve givergleden blant folk, og det er en sann glede å stå grytevakt. Enkelte skoleklasser samler inn penger gjennom ting de lager eller gjør - og kommer til gryta for å gi pengene til Frelsesarméen. Også noen arbeidsplasser gjennomfører lotterier el.l. og kommer til gryta med resultatet. Sammen med alle enkeltbidrag har dette gitt et veldig godt totalresultat.

Rekorden for gryta i Søgne er kr. 92.679 og ble satt i 2014. De siste årene har resultatet gått litt nedover både på landsbasis og i Søgne. I fjor endte vi på kr. 70.437. Dette er likevel et veldig bra resultat, og viser at Søgnefolk støtter godt opp om gryteaksjonen.

Årets aksjon starter på Torvet lørdag 30.11 i forbindelse med tenning av julegrana. Deretter kommer julegryta til å stå fast ved postkontoret på Coop Mega på Tangvall i hele førjulstida. I tillegg vil vi på lørdagene stå ved Coop Extra Lunde 7.12, Kiwi Langenes 14.12, og Coop Extra Tangvall 30.11, 20.12, 21.12 og 23.12.

Lions benytter anledningen til å takke butikkene som velvillig lar oss stå med gryta i og utenfor deres lokaler. Det gir gryta en sentral plass i bygda. Og det er et viktig bidrag til de gode innsamlingsresultatene.

Korpsleder for Frelsesarmeen i Kristiansand, Bjørn Edvart Andersen:

Den jobben som Lions Søgne gjør for nærmiljøet i Søgne spesielt og i storkommunen er imponerende. Det i tillegg til at de også i år vil ta hånd om julegryta i Søgne, er vi i Frelsesarmeen takknemlige for. Lions tar på seg dette til tross for en travel og hektisk førjulstid. Vi takker både Lions og alle dere som bidrar med penger i gryta. Midlene som kommer inn prøver vi å forvalte på best mulig måte.

Midlene som kommer inn i julegryta går med til å finansiere vår velferdskafe, vårt familiearbeid blant vanskeligstilte og innvandrere gjennom hele året. Når det nærmer seg jul er det alltid mange mennesker som har behov for litt ekstra hjelp, også i år. I 2018 var det rundt 2100 mennesker som fikk litt ekstra julehjelp fra Frelsesarmeen. Julehjelpen bestod i blant annet av litt ekstra julemat, julegaver til barna og juleopplevelser.

I vårt velferdsarbeid har vi to ansatte på 70 og 50 prosent stillinger, i tillegg bidrar også vi som ledere av korpset med det som trengs. I tillegg har vi en person på 50 prosent stilling i vintermånedene, som hjelper oss med nød overnattingen i byen. Denne stillingen får vi tilskudd for via departementet.

Vår diakonalarbeider, Kari Klingsheim, har ansvaret for velferdskafeen og vårt arbeid med europeiske innvandrere. Torill Holtan har ansvaret for vårt arbeid blant vanskeligstilte familier og deres barn. Dette dekkes bl.a. av julegryta.

I tillegg går noen av midlene vi får inn på julegryta til å hjelpe personer som har havnet i økonomiske vanskeligheter. Da kan vi hjelpe med rådgivning og hjelp til å få riktig hjelp fra de offentlige. Det kan også hende vi må hjelpe med å betale deler av en strømregning, legebesøk, medisiner, tannlege og mer. Vi tenker oss at det kan være riktig ad den som kommer og trenger litt økonomisk hjelp selv må prøve å bidra med deler av regningen.

Vi ønsker alle våre venner en velsignet god førjulstid.