Jeg kjører grønt 2016 er en kampanje som forsøker å motivere alle som bor i Kristiansandsregionen til å sykle, gå eller ta buss, i stedet for å kjøre bil.

– På kjøpet får man trim og bedre helse, skriver Areal- og Transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen.

Kampanjen foregår slik at man laster ned en app på mobilen hvor man kan registrere antall grønne reiser. På Jeg kjører grønts hjemmesider står det at en tur/retur-reise der man sykler, går eller tar buss eller tog gir ett grønt poeng. Man får poeng hver gang man velger å reise grønt, framfor å bruke bilen, både i jobbsammenheng og på fritiden.

Tur med hunden eller trimturer gir ikke poeng med mindre man kunne kjørt bil til turens utgangspunkt.

Det trekkes ut 20 vinnere blant de 1000 første som oppnår 20 grønne poeng. Hver premie har en verdi på 2500 kroner.

Et lite tips er at årets kampanje gir 10 ekstrapoeng for ikke å kjøre bil på onsdager. I tillegg for man doble grønne poeng får alle reiser til fots, med sykkel eller buss og tog.

I tillegg til premiene blant de 1000 første med 20 poeng, trekkes det hver uke vinnere blant de som registrerte grønne poeng uka før. Det blir gitt ut premie til alle som verver noen til kampanjen.

8. september skrev Jeg kjører grønt følgende på sin Facebook-side:

– Kampanjen er veldig godt i gang. Kl. 21.00, 8. september har 2098 meldt seg på. Ambisjonen er godt over 3000. 732 deltakere har 20 grønne poeng eller mer. Når 1000 har klart dette, trekker vi 20 premier á 2500 kr. Det er med andre ord viktig å registrere alle grønne reiser man har gjort siden kampanjestart 29. august.

Så her er det ingen tid å miste. Meld deg på og delta i årets Jeg kjører grønt-kampanje.

Kampanjen drives av Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen. Med på samarbeidet er også de to fylkeskomunene på Agder, Statens vegvesen og Agder Kollektivtrafikk.