Ledigheten synker

Ved utgangen av mars er det 232 helt arbeidsledige i Lindesnesregionen. Det er en nedgang siden februar og siden mars i fjor.

  • Øyvind Adrian Skogmo
Denne artikkelen er over ett år gammel

LINDESNESREGIONEN Mens det ved utgangen av februar var 250 helt arbeidsledige i regionen, er det per 29. mars 232 ledige, viser ferske ledighetstall fra Nav Agder. Ved utgangen av mars 2018 var tilsvarende tall 243.

Ledigheten sank med 10 personer i Mandal den siste måneden, til 129 helt ledige. Det er 18 færre enn i fjor på samme tiden.

Størst i prosent har nedgangen vært i Lindesnes, hvor en nedgang på ni personer betyr en nedgang fra 3 prosent av arbeidsstyrken til 2,6 prosent. Men Lindesnes er samtidig den eneste kommunen hvor arbeidsledigheten har økt det siste året, det ble 8 flere helt ledige.

I Marnardal ble det én ledig mer den siste måneden, mens Åseral og Audnedal er på stedet hvil.

Kilde: Nav Agder

Også for Agder-fylkene er det en nedgang i ledigheten. Aust-Agder har 2,6 prosent ledige, mens Vest-Agder har 2,4 prosent.

Blant de helt ledige i Agder-fylkene er til sammen 2161 menn og 1515 kvinner. I alt 3676 personer. 1195 av disse er under 30 år. Av de ledige er 138 permitterte og 1285 har innvandrerbakgrunn. I tillegg til de helt ledige er det 1699 delvis ledige i Aust- og Vest-Agder.

– Vi ser en fortsatt nedgang i arbeidsledigheten, selv om endringene er små både i Agder og landet for øvrig. I Agder ser vi størst nedgang i ledigheten innen bygg og anlegg og industri. Her forventer vi en fortsatt positiv utvikling i månedene framover, sier direktør Elisabeth Blørstad i Nav Agder i en pressemelding.

Les hele saken med abonnement