Medlemmene Greipstad Skytterlag har flere gode resultater å vise til i innendørsstevnene i 2007. En av de er Cathine Fossdal.

Av Per Inge Molvik

Eldre rekrutt Cathrine Fossdal (14) har drevet med skyting i syv år, og det har nå ført til sterke resultater. Hun vant både Samlagsstevne og Agderkarusellen og var en av skytterne på lagskytingen som Greipstad Skyttterlag vant. På Sørlandsstevnet ble hun til slutt nummer tre, mens Kringsjåmesterskapet ble nok en maktdemonstrasjon fra den talentfulle jenta fra Songdalen. Og at alle konkurransene er mot gutta, det har ikke skytteren noen ting i mot.

– Nei, det går bra. Vi jenter er like gode som de, ofte bedre, sier hun og smiler mot treningskompis Torgeir Jåtun.

– Hva er ambisjonene dine for 2008?

– Jeg skal prøve å gjøre det bra på Landsskytterstevnet, svarer hun.

Også Torgeir Jåtun har skumle hensikter med skytingen. Han tronet øverst på resultatlisten i Samlagsstevnet 2007 og ble toer i Sørlandsstevne med 248 poeng.

– Jeg vil gjøre det bedre enn i fjor, det er alltid målet, sier han og lader børsa.

Lillebror Ole Nikolai er rekrutt og regnes for å være en «coming man». Han vant Samlagsstevnet med hele 242 poeng.

Leder av ungdomsgruppa, Svein Jåtun, mener klubben har mange talentfulle skyttere som er på vei opp, deriblant Cathrine Fossdal, Torgeir Jåtun, Håkon Sørli og Ole Nikolai Jåtun. Selv vil han ikke spå om den nye skytterkongen og dronninga er blant hans elever, men sier de kan nå langt på vei.

– Det skal mye til å bli skytterkonge, men vi får se. De vil uansett nå langt hvis de er villige til å satse videre. Alle de nevnte skytterne har vunnet mye allerede. De andre skytterne kommer bakfra og puster dem i nakken, og kan også hevde seg i toppen, sier en tilfreds leder av ungdomsgruppa, Svein Jåtun.

Fire av de mestvinnende i Greipstad Skytterlag: Fra venstre eldre rekrutt Cathrine Fossdal, junior Torgeir Jåtun, rekruttene Ole Nikolai Jåtun, og Håkon Sørli.