Veteran Gøran Engenes tok ansvar og berget tre poeng for SHK. Med ti mål og like mange målgivende pasninger var han kampens gigant. Men kampen bar også preg av dårlig forsvar og mange personlige feil.

Av Per Inge Molvik

– Ti mål og like mange målgivende er ikke så verst for en ”gamling”?

– Nei, det kan du si. På den andre siden så slipper vi inn 30 mål mot dette dårlige laget. Det er en skam, sier han.

Men Engenes trenger ikke skamme seg. For han gikk foran i krigen med fandenivoldskhet og en god porsjon rutine også der. 34 åringen som av personlige grunner kun spiller hjemmekampene for Søgne, har nå kommet frem til en løsning med klubben, og spiller nå også de to siste bortekampene. Og med bakspillerens rutine kan det bli en poengrik avslutning for laget som har slitt i bunnen. Etter poengsankingen i helgen klatret de imidlertid til sjetteplass og trygg grunn. Engenes tror det blir tøft men er likevel optimist.

– Jeg skal spille de to siste bortekampene også. Men det blir bare en midlertidig løsning. Familien er det viktigste, og den vil jeg i fremtiden prioritere. Nå har vi fem vanskelige kamper igjen, men vi skal bite godt i fra oss, mener den vordende faren.

Rotete kamp

Skal krølltoppens spådom slå til, må laget terpe forsvarsformasjon på de neste treningene. For mot bedre motstand enn Staal Jørpeland, som venter i de gjenstående kampene, må det kollektive forsvarspillet forbedres. Trener Vegard Witzøe er enig i kritikken, men har ingen formening om hva som bør gjøres annerledes.

– Det er klart vi slipper inn alt for mye mål mot et lag som Staal. Det er for dårlig i forsvar og for mange personlige feil. Jeg vet ikke hvorfor vi sliter sånn i etablert forsvar i dag. Normalt så er ikke der problemene ligger. Men i dag var det slett forsvarsarbeid, mener han

Nå skal det med sannhet sies at Søgne var det beste laget, kampen sett under ett. Angrepsmessig var det mange fiksfakserier og gode kombinasjoner. Spesielt kan det nevnes at samarbeidet mellom Per Tommy Sangvik på strek, og nevnte Engenes var lekkert og effektivt. For ikke å glemme vingspillet og trikkskuddene til Thomas Nygård og Fredrik Bødtker.

Likevel inviterte Søgne rogalendingene inn i kampen, og det ble klart for en thrilleravslutning. I beste Hitchcock-stil løste Engenes det hele med kløkt og en påfølgende suser, som avgjorde det hele 50 sekunder før slutt.

Treneren var tidvis imponert over enkeltspillere, og synes seieren var fortjent, tross alt.

– Det var en knotete kamp, men kampen sett under ett var det fortjent. Vi leder med to til fire mål stort sett hele kampen. Uansett var to poeng og trygg grunn det viktigste i dag, sier Witzøe. Og kanskje det mest gledelige for treneren, foruten seieren lørdag.

– Gøran var viktig i dag. Med hans styrke og rutine får laget en ny dimensjon. Han er bedre enn noen gang, skryter treneren.

– Jeg var mye bedre før, parerer storskytteren med et smil.

Gøran Engenes