Svein Kenneth Krossli i iTec omtaler salget i en pressemelding som er sendt til Lister24.

Krossli skriver at iTec produserer en biomassemåler som gjør at oppdrettere får full kontroll på fiskens biomasse og vekst. Produktet har blitt utviklet av iTec siden 2015, og at det ble et gjennombrudd i utviklingen i slutten av desember 2017.

– Måleren filmer fisken i dens vante miljø, uten å forstyrre fisken. Biomassemåleren måler i snitt 500 fisk i timen, som videre gir et svært nøyaktig estimat på hele populasjonen i oppdrettsanlegget. Oppdrettere får et bedre grunnlag for planlegging av slakting og korrekt fóring av fisken. Resultatet av dette er økt lønnsomhet og kostnadsbesparelser, skriver Krossli som leder iTec sammen med Dan Ole Vikeså, Vidar Trydal og Stian Formoe.

Måleren filmer fisken i dens vante miljø, uten å forstyrre fisken.

Biomassemåleren filmer fisken i dens vante miljø, uten å forstyrre fisken. Foto: ITEC

Av pressemeldingen fremgår det videre at Langset AS kjøper iTecSolutions Systems & Services AS (iTec) for å utvikle selskapet videre. I tillegg skal selskapet Langset Aqua AS etableres i Eidsvåg, i Nesset kommune.

Langset styrker egenkapitalen i iTec med 5 millioner kroner, og det nye selskapet opprettes med 1 million kroner i aksjekapital.

– Langset Aqua skal drive med kommersialisering av biomassemåleren på lisens fra iTec, skriver Krossli.

Langset Aqua skal drive med kommersialisering av biomassemåleren på lisens fra iTec

ITec har utviklet en biomassemåler siden 2015. Langseth AS styrker egenkapitalen i iTec med fem millioner kroner. Foto: ITEC