God venn: Russepresident Justus van der Hagen Nørgaard holdt tale over sin gode kamerat. Foto: Petter Emil Wikøren
Fullsatt: En fullsatt Mandal kirke var møtt opp for et siste farvel med avgangseleven på Mandal VGS. Foto: Petter Emil Wikøren
Sang: Elia Ardiles Tronstad sang under begravelsen. Foto: Petter Emil Wikøren
En fullsatt Mandal kirke var møtt opp for et siste farvel med avgangseleven på Mandal VGS. Foto: Petter Emil Wikøren
Holdt minnetale: Prest Eva Marie Jansvik forretter under begravelsen. Foto: Petter Emil Wikøren

MANDAL : Avgangseleven ved Mandal videregående skole ble fulgt til graven av et stort følge i det vakre vårværet.

Russen var ikledd russedresser med sorte skjorter eller jakker over for å markere sin dype sorg over tapet av vennen. Familien til den drapssiktede 19-åringen deltok, ifølge politiet, også i følget. Tenåringene ble beskrevet som brødre.

Tonene som fylte kirkerommet før begravelsen startet var blant andre "Tears in Heaven", som Eric Clapton skrev om tapet av sin egen sønn. Elia Ardiles Tronstad sang gripende "I See Fire" og "I remember".

– En gledesspreder

Salmene "Alltid fredig når du går", "Kjærlighet fra Gud" og "Gje meg handa di" rammet inn sogneprest Eva Marie Jansviks minnetale. Sognepresten tegnet et bilde av en utadvendt, blid og omgjengelig gutt med et stort nettverk.

– Joakim var en gledesspreder og var av kundene på Rema, der han jobbet, kjent som en solstråle. Joakim ville ifølge foreldrene at dere skulle fortsette russetida. Han hadde selv mange planer. Han ville starte egen bedrift og sysselsette alle vennene. Joakim ville videre i livet, studere og ta en mastergrad ved universitetet. Han hadde store planer for russetida. Joakim gledet seg veldig og hadde spart penger i flere år, sa sogneprest Eva Marie Jansvik.

Joakims far tok farvel på vegne av familien.

– Vår umistelige kjærlighet Joakim ga oss glede og gode minner, sa faren i en siste hilsen.,

– Skulle vært sammen

Russepresident Justus van der Hagen Nørgaard (19) holdt minnetale. Joakim Ophaug Røksland var en av hans beste venner og sammen med andre venner var de medeiere i en russebuss.

– Jeg skulle ikke stått her i dag. Vi skulle vært sammen. Vært på fest eller fikset på bilen. Joakim var en fantastisk gutt og elsket av mange. Det blir en tøff tid fremover, men vi skal snakke om Joakim. Han vil aldri bli glemt, sa russepresidenten.

Rektor Oddvar Haaland ved Mandal videregående skole hadde bare godt å si om avgangseleven.

– Joakim var en gutt det var lett å like. Vennskap var et varemerke for ham. Lærerne forteller han var den første som ble kjent med nye elever i klassen.

Etter sermonien i kirken ble kisten med Joakim Ophaug Røksland båret ut av kirken og til sitt siste hvilested. Ved graven tok alle de fremmøtte et tungt farvel med 18-åringen.