Nylig var det innvielse av nyoppussede lokaler til Dagaktiviteten i Stauslandsveien 20 i Søgne. Dette er et samarbeidstiltak mellom enhet for livsmestring og Nav i Søgne kommune. Målet med tiltaket er aktivitet for ytelse og kvalifisering mot arbeid.

Servicetjenesten i ny form

I november 2015 ble servicetjenesten, som det kaltes, avsluttet og erstattet av Dagaktiviteten i en litt "ny form". Personalressursen ble redusert fra 100 prosent til 50. Den har hatt et års drift, og på den tiden har de tatt fatt i oppussing av kjelleren som tidligere ble brukt av Servicetjenesten.

– Den var i behov for oppussing. Kjelleren ble tømt for alt som var samlet over flere år. Det ble noen konteinere og turer på søppla med tilhenger. Alt ble gjort av de to ansatte og brukerne, sier fagleder i rusoppfølgingsteamet, Kari Severinsen.

Den gang konst. kommunalsjef Svein Resset, nå fast ansatt og avdelingsleder Merete Frøystad Soltveit var også til stede under innvielsen.

Hun forteller videre at det er en formidabel jobb som er gjort av de ansatte og de som bruker Dagaktiviteten.

– De fortjener hver eneste krone de får i sosialpenger. De har stått på, funnet løsninger, tatt ut kjøkkeninnredning og fått det skikkelig fint. Vi er mektig stolte over jobben som er gjort, sier Severinsen.

Stilig kjøkkenbord

Budstikka tar en prat med Morten Aaraas og Morgan Halvorsen. De er hodene bak det meget kreative kjøkkenbordet. En gammel låvedør er blitt til samlingsplass rundt bordet.

– VI fant denne låvedøra og tenkte den kunne brukes. Litt hodebry å finne ut hva vi kunne bruke til bordbein, men så fant vi en gammel høvelbenk, understellet på den passet veldig bra og sånn ble det seende ut, sier Aaraas og Halvorsen. En glassplate på toppen gjør kjøkkenbordet lett å holde rent.

Tilbudet

Ansatte i tiltaket er for tiden Morten Samuelsen og Knut Bye. Dagaktiviteten koordineres av Elin H. Simonsen fra Nav. Hun rekrutterer deltakere inn og Kari H. Severinsen, fagleder/ avd. psykisk helse og rus, ivaretar daglig drift. Alle deltakere inngår i en hospiteringsavtale med ulike mål tilpasset den enkelte før oppstart.

Ordfører imponert

Ordfører Astrid Hilde var med på innvielsen av lokalene. Hun var imponert over arbeidet som var gjort for å få kjelleren til et fint lokale.

– Det er svært viktig at det finnes meningsfulle dagaktiviteter for ulike brukergrupper. Her har de vist at de har god smak. Det viser farger og interiør. Tydelig flinke folk, kommenterte Hilde under innvielsen for to uker siden.