– Vi må prøve å få inn 150 biler her, sier Nils R. Mæland fra Kvavik Auto.

– Det er minimum! sier salgs- og markedssjef Tommy Slettebø ved Gumpen Auto Lyngdal.

De snakker om motormessen som arrangeres i Fibo-hallen til helga.

– Hvis vi sier at den første messen ble arrangert i år 2000, året etter at hallen sto ferdig, så er ikke det mye feil, mener Mæland.

– Med etablering av enda et nytt verksted de nærmeste dagene, blir vi flere aktører enn på utstillingen for to år siden. Det viktigste er at folk fra Søgne til Rogaland og innover i landet får møte oss. I tillegg skal Lyngdals store sønn Stian Fjelldal holde konsert begge dagene, opplyser Slettebø.

Store endringer

For tiende, eller er det 11. gang, går hele motorbransjen i Lyngdal sammen om felles messe.

Båter, ATV-er, mopeder, motorsykler og personbiler i alle prisklasser skal stilles ut i Fibo-hallen lørdag og søndag.

I løpet av helgen er det ventet at nærmere 2.000 mennesker vil ta turen innom hallen. Trolig vil messen også resultere i konkrete salg.

– Det viktigste er å vise hva bransjen har å vise til. For bilbransjen sin del har det skjedd utrolig mye fra 2015 og frem til i dag. Dette skyldes at interessen for elektriske biler og hybridbiler har skutt i været, sier Slettebø.

Mer miljøvennlig

Slettebø mener fokuset på elektriske biler de siste årene ikke gir et helt riktig bilde for personer som bor i mindre byer, tettsteder og i bygdene.

– Ta nå dette med rekkevidden. En kommer frem til et sted, men det er ikke sikkert at en kan få ladet batteriene på bilen før en begynner på hjemturen. Batteridrevne biler er best som nummer to-bilen i mange husholdninger her i regionen. Fremover vil vi se mer og mer hybrider der en kombinerer strøm med motorer som går på diesel eller bensin. Bilfabrikkene er veldig opptatt av å produsere så miljøvennlige motorer og biler som mulig. I mange år fremover tror jeg vi vil se at folk vil velge en bil med fossil motor som kan kombinere med strøm, mener Slettebø.

Stjerneforhandler

Med lysere dager, og forhåpentligvis også varmere dager, øker også interessen for motorsykler og ATV-er. Twin Thunder i Lyngdal ble i både 2016 og 2017 belønnet som Gasellebedrift i Vest-Agder. Videre har de av Polaris-konsernet fått prisen «Star Dealer» av det klassiske motorsykkelmerket Indian.

– Markedsområdet vårt strekker seg fra Haugesund i vest til Risør i øst. Det at vi har blitt tildelt «Star Dealer» av Polar Skandinavia er viktig. Produktoppdatering og oppfølging, forhandlermøter og oppnådde salgsmål, er årsaken til at vi ble tildelt prisene. Omsetningen i 2017 gikk noe ned fra 12 millioner i 2016 til ti millioner i fjor, men det skyldtes at produksjonen av «Victory»-motorsyklene ble lagt ned, sier Magne Ingebretsen.

Reiseoperatør

En av de viktigste nyhetene motorsykkel- og ATV-forhandleren vil presentere under helgens motormesse, er at de nå også er blitt en del av tur- og motorsykkelutleieselskapet Eagleride.

– Dette er et amerikansk firma som to personer startet opp med et par Harleyer. Nå har selskapet 15 representanter rundt om i verden utenfor USA. Vi er de eneste i Norge. Vi kan få melding fra en person i Australia som ønsker å leie sykkel og som spør om vi kan tilby en reisepakke til vedkommende, og omvendt. Dette er veldig spennende, og vi har alt fått de første henvendelsene, sier Ingebretsen.