MANDAL Det kom fram etter en budsjettlekkasje fra stortingsrepresentantene Åse Michaelsen (Frp) og Ingunn Foss (H) torsdag.

Mandal og Ørsta søkte tidligere i år Landbruksdepartementet om tilskudd til tømmerkai-prosjekter. Denne uken ble det klart at Ørsta får sin del av potten på 12,5 millioner kroner over statsbudsjettet.

– En stor lettelse

Så sent som onsdag hadde ikke Mandal hørt et pip, men nå kan ordfører Alf Erik Andersen slippe jubelen løs.

– De søkte om 30 millioner kroner, og nå kommer det penger fra Landbruksdepartementet. 20 millioner i år og 8 millioner neste år, sier Foss, stortingsrepresentant fra Vest-Agder, til Lindesnes.

SE ILLUSTRASJONER:

– Dette er enda en gledelig nyhet for Sørlandet. Det viser at vi virkelig er i siget, med å skape en region som er i front på næringsutvikling, sier Michaelsen til Lindesnes.

– Det er en stor lettelse at vi endelig får uttelling for det harde arbeidet siste årene, sier ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen (Frp).

68 av 70 mill.

Også havnefogd Olav J. Neset gledet seg over nyhetene.

– Hvor skal man få de resterende pengene fra?

Havnefogd Olav J. Neset er fornøyd med at 68 Strømsvika-millioner vil komme på plass. Foto: Rita Tvede Bartolomei

– Mandal Havn skal bidra med 20 millioner kroner, og så får vi 20 millioner fra kommunene i Lindesnesregionen. Vi trengte 70 millioner, men nå får vi 68. Men det klarer vi, sier havnefogden.TT Anlegg og Skanska skal utføre arbeidet. Østside-arbeidet startet i desember i fjor, mens det resterende arbeidet begynner i november i år.

MER OM STRØMSVIKA: