Storsatsing: Foran fra venstre: Tom Eikså - leder for TT Anlegg, Albert Kr. Hæhre - leder for Hæhre Entreprenør og Rune Isachsen leder for Isachsen Gruppen. Bak er Ole Enger, som vil bli arbeidende styreleder i selskapet og Øystein Stray Spetalen.

TT i nytt selskap med Spetalen

TT Anlegg går inn i et nytt, stort entreprenørselskap. Øystein Stray Spetalen og Ole Enger går inn på eiersiden.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

TT anlegg AS, Hæhre Entreprenør AS og Isachsen Gruppen AS går sammen i det nye helnorske entreprenørselskapet. Spetalen har ifølge E24 gått inn med flere hundre millioner kroner i selskapet som får Ole Enger som arbeidende styreleder.

Tom Eikså i TT Anlegg var onsdag med på signeringen av avtalen.

Satser på vei

Grunnen til at Spetalen går så tungt inn i selskapet, er at han ser at det satser stort på samferdsel på Stortinget.

— Nå er det tverrpolitisk enighet om at infrastrukturutbygging er viktig, sier han til E24.

Han spår en stor framtidig vekst i markedet, og legger til at det er flinke folk der som øker mulighetene til å tjene store penger.

Spetalen vektlegger også at investeringene i samferdsel er beregnet til å være ti ganger så store i perioden 2015-2025 sammenlignet med perioden 1998-2008. ## Fornøyde selskaper

— Hæhre, Isachsen og TT er svært fornøyd med å få Øystein og Ole med på eiersiden. Ole vil være en betydelig ressurs med sin lange industrielle erfaring, samtidig som selskapene står svært godt til hverandre, både strategisk, kulturelt, geografisk og markedsmessig. Prosjektene blir bare større og større. Da er det helt avgjørende å ha styrke, kapital og størrelse til å sikre kontraktene og ikke minst arbeidsplassene til en helnorsk aktør,sier Albert Kr Hæhre på vegne av Hæhre, Isacshen og TT ifølge bygg.no.

TT har sitt hovedkontor i Mandal, Isachsen like utenfor Drammen, mens Hæhre er lokalisert i Vikersund.

Samlet har selskapene over 1.500 ansatte, og omsatte i 2014 for fire milliarder kroner. I 2016 ventes omsetningen å overstige fem milliarder, ifølge E24. — Med ytterligere oppkjøp og vekst vil dette være doblet i løpet av to til tre år. Per nå har vi kapasitet til å bygge 50 kilometer med firefelts motorvei i året, sier Spetalen til E24.

Publisert: