Navn og bilde frigis av politiet i Agder i samråd med de pårørende.

Lørdag ettermiddag ble Celine Ikirezi (7) funnet livløs i Mandal svømmehall. Hun ble oppdaget på bunnen av varmtvannsbassenget.

Syvåringen var bosatt i Mandal og hadde kongolesisk nasjonalitet.

– Vi har opprettet undersøkelsessak. Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart og dette fremstår som en tragisk ulykke, sier Bernt Mushom, politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, til Lindesnes avis.

Avdøde vil bli obdusert.

– Vi har god oversikt over hendelsesforløpet, men går ikke mer i detaljer enn det. Det er gjort avhør med vitner og sikret video, sier Mushom.

Politiet har bedt retten om å oppnevne bistandsadvokat til jentas familie.

Flere barn til stede

Både badevakter og gjester dykket ned for å hente henne opp og startet førstehjelp, fortalte operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt lørdag.

Hvor mange som var i svømmehallen da ulykken skjedde, kan ikke politiet si noe om nå.

– I tillegg til at dette er tøft for de pårørende, er dette et sted der mange var til stede, også barn. Det har sikkert gjort inntrykk på folk som var til stede, sier Mushom til Lindesnes.

Politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse rykket ut til svømmehallen lørdag. Jenta ble fraktet til Sørlandet sykehus med luftambulansen, og der ble hun senere bekreftet død.

I løpet av helgen har blomster og lys blitt lagt utenfor svømmehallen.

Blomster og lys ligger mandag formiddag utenfor Mandal svømmehall. Foto: Siri Wichne Pedersen

Familiesenteret er åpent

Lindesnes kommune iverksatte kriseteamet lørdag ettermiddag.

– En tragedie og en forferdelig inngang på påskeferien. Kriseteamet er aktivert og i gang med arbeidet. Vi følger nå opp de pårørende og ansatte i den kommunale svømmehallen, sa varaordfører Jan Øyvind Åvik (Ap) lørdag kveld.

Søndag holdt kirkesenteret i Mandal åpent mellom klokken 13.00 og 15.00. Der var det samtaler, lystenning og tegning. Kommunens kriseteam og kirkens ansatte var til stede.

Familiesenteret kommer til å holde åpent mandag og tirsdag klokken 08.00–15.30, og onsdag klokken 08.00-12.00.