Det er Søgne misjonskirke som arrangerer Garasjen annenhver fredag. 16-åringene Jonas S. Thompsen, Olav K Larsen, Tora Ramsland og Matilde Midberg er blant dem som bruker fredagskvelden sin her.

De to musikalske guttene Jonas og Olav spiller i band, og opptrer hver fredag for dem som kommer på Garasjen. Bortsett fra dette er det det sosiale som trekker dem.

– Vi kommer for å ha det sosialt og gøy, sier de to og påpeker at man har muligheten til å spille brettspill, fotball, PlayStation, og kjøpe ting i kiosken.

På spørsmål om hva de hadde gjort på fredagskvelden om de ikke hadde vært på Garasjen, er svaret:

– Vi hadde nok vært hjemme og spilt.

– Det er gøy å møte andre folk som man ikke møter i hverdagen, påpeker de videre.

Hvor mange ungdommer som møter opp på fredagskveldene varierer. 10 stykker noen fredager. Andre fredager er det så mange som 60 personer. Denne fredagen var det rundt 20.

– Det er et ganske greit og trygt miljø, påpeker de to guttene videre.

Etter en lang uke

Tora Ramsland og Matilde Midberg er blitt ungdomsledere i klubben, og kommer også her for det sosiale.

– Det er deilig å komme her etter en lang uke på skolen, sier Tora og poengterer at det er et påfyll i en hektisk hverdag.

De to jentene tror også de hadde vært hjemme hadde ikke Garasjen eksistert.

– Jeg tipper vi hadde samlet oss hjemme hos noen, svarer Tora.

– Men det er bra vi har dette så vi ikke trenger det, påpeker hun videre og forteller at hun har brukt fredagskveldene her i nesten seks år.

Ikke kristent miljø

Tora holder seg mest i det kristne miljøet. Det gjør ikke Matilde som har mange ikke-kristne venner.

– Jeg har ikke bare kristne venner. Men jeg er fornøyd med det kristne miljøet. Jeg kom lett inn i det, og ble tatt godt imot, forteller Matilde.

– Det er mange av mine ikke kristne-venner som syntes det er rart at jeg er her. Det er så mange regler, mener de. Men for meg er det ikke regler. Det er slik jeg velger å leve, påpeker Matilde.

Tora mener at målet er at det skal være en stor ting å komme på Garasjen.

– Og at det ikke bare skal være for kristne. Også dem som ikke er kristne skal føle seg velkommen, poengterer Matilde.

PS. Klubben Titus arrangeres også i Misjonskirken. Det er hver fredag mellom 18.00 og 20.00. Her kommer elever fra alle barneskolene i Søgne.