Demokratene krever folkeavstemning på valgdagen den 9. september om de store planlagte gigantprosjektene i Kristiansand kommune til flere milliarder kroner. Vidar Kleppe mener at hele folket i Søgne, Songdalen og Kristiansand kan få sagt sitt om Kunstsiloen , Gartnerløkka og flytting av Kristiansand til Kongsgård/ Vige. Interpellasjonen kommer opp til politisk behandling i Kristiansand bystyre onsdag den 10. april"

Demokratene mener milliard-gigantomani rir ordfører Harald Furre og meningsfellene, og mener Søgne og Songdalen mot sin vilje har blitt tvangssammenslått med Kristiansand fra den 1. januar 2020. Nå vil Demokratene at innbyggerne endelig får sagt sitt syn på dette gjennom en folkeavstemning.

Vidar Kleppe er Demokratenes ordførerkandidat i Nye Kristiansand. Fædrelandsvennen har i en oversikt påpekt at den erfarne politikerne kan havne på vippen i bystyret. Det betyr at mye makt, om ikke all makt, kan ligge i Vidar Kleppe og Demokratenes hender. Det er for lett å feie bort protestaksjonen med et smil, for den brede lag av befolkningen er i alle fall hjemme i sofakroken mot alt som er nytt og dyrt. Kunstiloen er et prosjekt som er lett å hate.

Det er lett å hisse seg opp over alt som koster penger, men Kristiansand kommer til å vokse som Sørlandets hovedstad både med endring av Gartnerløkka, utvidelser på Vige og Kongsgård og bygging av Kunstsilo. Samtidig blir horisonten utvidet, også for lokalpolitikere som lever av protestere.