I helgen har oppropet om ny skole på Birkelid blitt lagt i postkassen til alle som sokner til Rosseland skole. Budskapet til politikerne fra foreldre er enkelt: Hold ord!

– Jeg har etablert meg her nettopp på grunn av lovnaden om et bedre skoletilbud til barna mine. Når det nå ser ut som Rosseland skole blir nedprioritert, er det ensbetydende med at politikere i Songdalen ikke er til å stole på. Dette kan vi rett og slett ikke la passere uten kamp, sier Jone Nyborg, far til tre kommende skoleelever i Rosseland.

– Forholdene på Rosseland skole er ikke bare ille, de grenser mot dramatiske og jeg forstår ikke hvordan kommunens politikere våger å ikke gjøre noe med saken, fortsetter Nyborg. Før kommunestyremøtet i kveld skal han ha hatt møte med alle partiene.

– Dette handler ikke om å sette Finsland skole og Rosseland skole opp mot hverandre. Nytt rådhus på Fagermoen er kommet på kartet etter at skolestrukturen ble vedtatt. Det er politikernes ansvar å sørge for å ivareta det de allerede har vedtatt. Det blir interessant å se hvem de ivaretar, sier en kamplysten forelder.

Når saken avgjøres i kommunestyresalen i kveld har det gått oppfordring til foreldre og barn å stille opp. Allerede klokken 1630 håper Nyborg at det skal yre på plassen foran Rådhuset på Nodeland.

– Politikerne skal få føle at de må ta oss foreldre på alvor. Vi som har etablert oss her føler oss lurt. Vi er rett og slett sjokkert at forslaget om å utsette byggingen av ny skole i det hele tatt er blitt tatt opp til vurdering. Et løfte er et løfte, i alle fall for politikere med respekt for seg selv og sine innbyggere, konstaterer Nyborg.

Positivt

Mandag inviterte foreldreaksjonen, representert ved Jone Nyborg og Preben Skogen, seg selv til gruppemøtene i de ulike partiene.

– Vi sitter i alle fall igjen med et inntrykk av å ha blitt hørt. Noen parti er vi sikre på vil gå inn for å gjøre noe med skolesituasjonen i nedre del av kommunen, andre er vi usikre på, men vi har i alle fall fått anledning til å legge fram våre argumenter for samtlige partier, sier Jone Nyborg.

Dagens kommunestyre vil avgjøre hvorvidt ”Folkeaksjonen hold ord” har nådd fram eller ikke.

Oppfordrer: Dette flyvebladet ble i helgen lagt ut til alle husstander på Rosseland, Volleberg og Brennåsen. Jone Nyborg med Foreldreaksjonen "hold ord" i ryggen krever at politikerne i Songdalen holder det de har lovet.